Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Spēle, kas izmaina visu dzīvi, – tenisiste ar uzvaru Vimbldonā dubulto karjeras ienākumus

Lulu Sana.
Lulu Sana. Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 7. jūlijā, sezonas trešā "Grand Slam" turnīra - Vimbldonas tenisa čempionāta - astotdaļfinālā karjeras lielāko uzvaru svinēja jaunzēlandiete Lulu Sana.

Jaunzēlandes tenisiste (WTA 123.) ar 6-2, 5-7, 6-2 uzvarēja britu cerību Emmu Radukanu (WTA 135.). Tādējādi Sana par Vimbldonas čempionātu nopelnīs vismaz 442 tūkstošus eiro, kas vairāk nekā dubulto viņas karjeras tenisa ienākumus (262 tūkstoši eiro).

WTA ranga otrais numurs Korija Gofa ar 4-6, 3-6 piekāpās piekāpās savai tautietei Emmai Navarro, joprojām Vimbldonā nespējot sasniegt vismaz ceturtdaļfinālu. Pārējos "Grand Slam" turnīros Gofa aizkļuvusi vismaz līdz pusfinālam.

Navarro (WTA 17.) ceturtdaļfinālā tiksies ar ranga septīto numuru Jasmīni Paolīni no Itālijas, kura ceturtajā kārtā ar 6-3, 6-7 (6:8), 5-5 pārspēja Medisoni Kīsu no ASV, kura dueli nevarēja pabeigt savainojuma dēļ.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasniedza Donna Vekiča (WTA 37.) no Horvātijas, kura ar 6-2, 1-6, 6-4 pieveica spānieti Paulu Badosu (WTA 93.).

Tikmēr vīriešu vienspēļu ceturtdaļfinālā svētdien iekļuva galvenais favorīts Janniks Sinners no Itālijas, kurš ar 6-2, 6-4, 7-6 (11:9) pārspēja ar 14.numuru izsēto Benu Šeltnu no ASV, un ar trešo numuru izsētais spānis Karloss Alkarass, kam ar 6-3, 6-4, 1-6, 7-5 izdevās pārspēt francūzi Ugo Umbēru (ATP 16.).

Ceturtdaļfinālu sasniedza arī ATP ranga piektais numurs krievs Daņiils Medvedevs, kurš ar cīņā ar Grigoru Dmitrovu (ATP 10.) aizvadīja vien astoņus geimus, bulgāram pie rezultāta 3-5 pirmajā setā traumas dēļ izstājoties.

Labāko astotnieku sasniedza arī Tomijs Pols (ATP 12.) no ASV, kurš ar 6-2, 7-6 (7:4), 6-2 uzvarēja Roberto Bautistu Agutu (ATP 112.) no Spānijas.

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 14.vietu un turnīrā ir izsēta ar 13.numuru, cīņā par vietu ceturtdaļfinālā pirmdien tiksies ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu (WTA 35.).

Ostapenko kopā ar ierasto pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku Vimbldonā startē arī dubultspēļu turnīrā, kur sasniegusi ceturtdaļfinālu.

Jau ziņots, ka kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja, kura piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas čempionāts - norisināsies no 1.līdz 14.jūlijam. Pērn par uzvarētāju vīriešu vienspēlēs kļuva spānis Karloss Alkarass, bet sieviešu vienspēlēs triumfēja čehiete Markēta Vondroušova, kura šoreiz zaudēja jau pirmajā kārtā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu