Šodienas redaktors:
Dace Otomere

"Tagad redzēsim, kas mēs esam." Dairis Bertāns komentē izlases nākotni pēc zaudējuma (2)

Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlases zaudējums Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā parādīs, vai Latvijas basketbolisti spēj atgūties pēc nepatīkamiem zaudējumiem, pēc neveiksmes preses konferencē izcēla Latvijas valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns.

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā zaudēja Brazīlijai un neizcīnīja olimpisko ceļazīmi. Latvija piekāpās ar 69:94.

"Šis zaudējums parādīs, kādi mēs esam, jo ir viegli būt labai komandai, kad vienmēr uzvari un viss padodas. Pēc šādas sarūgtinošas neveiksmes redzēsim, kas mēs esam, domājot par nākotni un nākamo Eiropas čempionātu," teica Bertāns.

Latvijas basketbolisti tikās ar Brazīliju arī pērn Pasaules kausa finālturnīrā, bet basketbolists norādīja, ka abas spēles ar brazīliešiem bijušas pilnībā atšķirīgas.

"Spēle bija pavisam citādāka, kaut arī komandas nebija mainījušās tik ļoti. Mūsu komandas dinamika Pasaules kausā bija augšupejoša un izmantojām to, bet šodien bija otrādāk. Brazīlija spēlēja brīvāk un izbaudīja to, bet mēs pārāk uztraucāmies vairāk par visu apkārt notiekošo," stāstīja Bertāns.

Brazīlijas izlase iesāka maču ar teicamu precizitāti, pirmajā ceturtdaļā realizējot astoņus no astoņiem tālmetieniem. Sarunā ar žurnālistiem Bertāns izcēla, ka pēc pretinieku izrāviena vēl bija iespēja atspēlēties.

"Viņi uztaisīja pusi izrāviena tikai ar tiem metieniem, bet sakārtojām aizsardzību, lai ir iespēja cīnīties. Otrajā ceturtdaļā mēs daudz maz vēl spēlējām uzbrukumā un aizsardzībā, samazinājām starpību," norādīja Bertāns.

"Puslaikā arī nācām ārā ar domu, ka lēnām, lēnām centīsimies deldēt viņu pārsvaru, bet kaut kādos brīžos nemeklējām labus metienus kā vakar, bet mēģinājām uzbrukt pie pirmajām iespējām un tas nesanāca. Neiemetām un viņi aizgāja diezgan daudzās ātrajās pārejās, guva vieglos punktus. Ja mēģini atspēlēties, tad nevar laist iekšā vieglos punktus," turpināja Latvijas valstsvienības kapteinis.

Latvijas vīriešu basketbola izlase līdz šim olimpiskajās spēlēs piedalījusies vien 1936.gadā Berlīnē. Sieviešu valstsvienība cīnījās 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu