Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO Traģiskā avārija Tukuma novadā: eksperti min divus galvenos avārijas iemeslus

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Sestdien pulksten 16.36 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgales iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju par kādu "BMW 730" markas autovadītāju Tukuma novadā, kurš bija nobraucis no ceļa braucamās daļas un ietriecies kokā.

Visticamāk, krietni pārsniegts atļautais braukšanas ātrums un automašīnas tehniskais stāvoklis ir divi galvenie iemesli, kādēļ notikusi avārija, secina eksperti. Par to vēsta "Panorāma".

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Smago ceļu satiksmes negadījumu izmeklēšanas pilotprojekta vadītājs Oskars Irbītis skaidro: "Lielākajā daļā gadījumu auto būtu palicis pie tā koka, bet, redzot, ka ir vēl viena sadursme un vēl viens koks apskādēts, tas noteikti nav 90 kilometri stundā."

Otrs iemesls bija automašīnas tehniskais stāvoklis.

"Tas, ka defragmentējās, tas liecina, ka kvalitāte nav laba. Un traģiskajos negadījumos iesaistītie auto aptuveni 20 gadus veci. Ja jauns un svaigs, jau nostrādātu aktīvās un pasīvās drošības sistēmas," piebilda Irbītis.

Triecienā automašīna sadalījās divās daļās. Negadījumā gāja bojā 1977.gadā dzimis vīrietis, viens nenoskaidrots vīrietis un viena nenoskaidrota sieviete, norāda policijā.

Sadursmē cieta arī kāds 1993.gadā dzimis vīrietis, kurš nogādāts slimnīcā.

Saistībā ar notikušo Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 21. nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmes drošību".

Portāla "Apollo.lv" lasītājs Vilnis iesūtījis divus videomateriālus no avārijas vietas. Video redzama viena no BMW automašīnas daļām. 

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 114 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 20 personas un trīs gājušas bojā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 432 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 220 par ātruma pārsniegšanu un viens par agresīvu braukšanu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu