Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Lomažs: Tas ir fināls, tur nav atpakaļceļa

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rihards Lomažs
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rihards Lomažs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase 6. jūlijā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas mačā ziedojās un izvirzīja komandas intereses pirmajā vietā, pēc uzvaras preses konferencē teica valstsvienības aizsargs Rihards Lomažs.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā ar 72:59 uzvarēja Kamerūnu, iekļūstot finālā.

"Visi laukumā ziedojās un izvirzīja komandas intereses pirmajā vietā," teica Lomažs.

Finālā pretiniece būs Brazīlijas izlase, kas ir spēlē citādāku basketbolu, nekā iepriekšējās trīs pretinieces Gruzija, Filipīnas un Kamerūna, kuras arī turklāt katra atšķīrās savā spēles stilā.

"Noteikti, ka treneri palīdzēs sagatavoties un ieskicēs uzsvarus. Šis turnīrs ir pierādījis, ka jāspēlē no aizsardzības un tā ir uzvaras atslēga. Arī viņiem būs otrā spēle divās dienās. Tas ir fināls, tur nav atpakaļceļa. Spēlēsim līdz asinīm, un, ja vajadzēs, tad kausimies," stāstīja Lomažs.

Latvijas vīriešu basketbola izlase līdz šim olimpiskajās spēlēs piedalījusies 1936.gadā Berlīnē. Sieviešu valstsvienība cīnījās 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu