Šodienas redaktors:
Dace Otomere

"Šobrīd man par to ir vienalga." Bertāns pēc spēles pret Kamerūnu uzzina, ka "Hornets" ar viņu neturpinās sadarbību

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns. Foto: Latvijas Basketbola savienība/LBS

Latvijas vīriešu basketbola izlasei 7. jūlijā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā nebūs izvēles un būs jāatstāj no sevis viss laukumā, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra valstsvienības uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā ar 72:59 uzvarēja Kamerūnu, iekļūstot finālā. Mača laikā kļuva zināms, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Šarlotas "Hornets" neturpinās sadarbību ar Bertānu.

Šarlotas "Hornets" grasās atteikties no Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna, savā tīmekļa vietnes "X" kontā ziņo "The Athletic" basketbola apskatnieks Šems Šaranja.

Atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, Šaranja raksta, ka klubs atsakās no Bertāna.

Astoņus gadus NBA spēlējošais Bertāns pagājušajā sezonā realizēja 38 procentus trīspunktu metienu.

"Šobrīd man par to ir vienalga, tagad koncentrējos tikai darbam izlasē," teica Bertāns.

Vienā no spēles epizodēm Bertāns guva potītes traumu, taču arī par to viņš nevēlējās daudz runāt. "Tajā brīdī ietriecās ceļgalā un diezgan veiksmīgi varēju turpināt maču," atzina Bertāns.

Latvijas basketbolists arī uzsvēra, ka Kamerūna ir ļoti enerģiska un atlētiska komanda, kas cīnās visas 40 minūtes. "Nevar ne brīdi atslābināties, jo par katru kļūdu viņi var likt samaksāt," piebilda Bertāns.

Latvieši cīņu par ceļazīmi aizvadīs pret Brazīlijas valstsvienību, kuru pērn Pasaules kausa mačā uzvarēja ar 104:84.

"Labi, ka spēlējam mājās un līdzjutēji dod mums enerģiju. Mums nav izvēles un jāatstāj no sevis viss laukumā. Šis ir jauns gads un citādāka komanda. Katrai komandai ir problēmas, savainojumi, nogurums," stāstīja Bertāns.

Pretiniekiem jau turnīra sākumā traumu guva saspēles vadītājs Rauls Netu, ar kuru Bertāns spēlēja kopā NBA komandā Vašingtonas "Wizards".

"Netu ir lielisks basketbolists un ļoti svarīgs komandai. Taču tāpat tā ir ļoti talantīga komanda. Viņiem ir labi garie spēlētāji, labi metēji un labi spēlētāji ar bumbu. Piemēram, Marselinju Uertass vienmēr ir bijis bīstams. Viegli nebūs, taču svarīgi ir tā, kā mēs iziesim laukumā un spēlēsim," skaidroja Bertāns.

Latvijas vīriešu basketbola izlase līdz šim olimpiskajās spēlēs piedalījusies 1936.gadā Berlīnē. Sieviešu valstsvienība cīnījās 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu