Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Krievijas cīkstoņi noraida ielūgumu startēt Parīzes olimpiskajās spēlēs

Cīņas sports. Ilustratīvs attēls.
Cīņas sports. Ilustratīvs attēls. Foto: Parilov/Shutterstock

Krievijas cīkstoņi, kuriem tika dota atļauja piedalīties vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē, ir noraidījuši ielūgumu, 6. jūlijā paziņoja Krievijas Cīņas sporta federācija.

Jau ziņots, ka SOK decembrī, neņemot vērā Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

"Mums nav pieņemams nesportiskais atlases princips, pēc kā vadījās Starptautiskā Olimpiskā komiteja, veidojot šo sportistu sarakstu," teikts federācijas paziņojumā.

Krievijas Cīņas sporta federācija paziņoja, ka federācija, treneri un sportisti ir pieņēmuši "vienprātīgu lēmumu atteikties no dalības olimpiskajās spēlēs".

SOK ir noteikusi, ka Baltkrievijas un Krievijas sportisti sacensībās var piedalīties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, un šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

Parīzes olimpiskās spēles notiks no 26.jūlija līdz 11.augustam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu