Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Nav vājo pušu." Kamerūnas izlases treneris vērtē Latvijas izlasi pirms gaidāmā mača

Kamerūnas basketbola valstsvienības galvenais treneris Alfrēds Aboja-Baliaba
Kamerūnas basketbola valstsvienības galvenais treneris Alfrēds Aboja-Baliaba Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlasei nav vājo pušu, ja tās spēlētāji var realizēt lielāko daļu metienu, sarunā ar žurnālistiem norādīja Kamerūnas valstsvienības galvenais treneris Alfrēds Aboja-Baliaba.

Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā "Arēnā Rīga" plkst.19 spēkosies ar Kamerūnu.

Kamerūniešu treneris izcēla, ka šajā mačā viņa komandai būs svarīgi neļaut latviešiem realizēt tālmetienus.

"Latvijas izlase ir jauna komanda, kas var spēlēt ar lielu atdevi. Tā ir komanda, pret kuru ir grūti spēlēt aizsardzībā, jo viņi visi skrien uz trīspunktu līniju. Latvijai nav vājo pušu, kad metieni krīt grozā," Latvijas valstsvienību raksturoja Aboja-Baliaba.

"Latvija ir komanda, kas realizē metienus ar augstu precizitāti. Mums ir jāaizsargā trīspunktu metienu līnija, jo spēle būs atkarīga no tā," teica treneris.

"Gatavojāmies visai komandai, nevis atsevišķiem spēlētājiem. Pirmajās divās spēlēs sīvi cīnījāmies aizsardzībā. Mums ir dažas pieejas aizsardzībai, cīnīsimies par bumbām un aizsargāsim perimetru. Tas ir tas, ko varam darīt vislabāk, un pie tā arī pieturēsimies," turpināja Aboja-Baliaba.

Viņš norādīja, ka latviešiem spēlē ar Filipīnām padevās neveiksmīgs mača ievads, taču kamerūnietis neuzskata, ka tas atkārtosies pret viņa vadīto vienību.

Treneris neslēpa, ka iekļūšana olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā ir nozīmīgs sasniegums Kamerūnas basketbolam.

"Es pats kā basketbolists spēlēju olimpisko spēļu kvalifikācijā pirms 16 gadiem, un mēs zaudējām visos mačos. Šoreiz ir tikai otrā reize, kad Kamerūna spēlē kvalifikācijā. Tas nenotiek bieži, iespējams, tā ir pēdējā iespēja lielākajai daļai spēlētāju. Tāpēc viņi atdos laukumā visu," skaidroja treneris.

Otrā pusfinālā tiksies Brazīlijas un Filipīnu izlases. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu