Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Sieva un bērna mamma, kura cieš no retas slimības, Brazīlijā vāc līdzekļus eitanāzijas veikšanai

Foto: PazWebradio/"X"

27 gadus vecā Karolīna Aruda, kura dzīvo ar hronisku slimību, kas viņai sagādā pastāvīgas sāpes, ir paziņojusi, ka vēlas izbeigt savu dzīvi, izmantojot eitanāziju, vēsta ārvalstu mediji.

Karolīna dzīvo Brazīlijā. Viņa pavēstījusi, ka viņa plāno doties uz Šveici, lai izbeigtu savu dzīvi, izmantojot eitanāziju, jo viņas dzimtenē tā ir aizliegta.

Karolīna dzīvo ar hronisku slimību, kuru nav iespējams izārstēt un kura nozīmē, ka viņai jādzīvo mokošās sāpēs. Viņai tika diagnosticēta abpusēja trijzaru neiralģija, kad viņa bija tikai 16 gadus veca.

Trijzaru neiralģija (TN) jeb trigeminālā neiralģija ir stāvoklis, kas izraisa intensīvas, pulsējošas un parasti īslaicīgas sāpes sejas vienā pusē. Šis stāvoklis var izpausties kā īslaicīga, bet intensīva sāpe, kā arī kā asa, dedzināšanas vai tirpšanas sajūta sejas dažādos punktos.

Vienkāršas ikdienas darbības, piemēram, zobu tīrīšana, košļāšana, dzeršana un šķaudīšana, pacientiem var izraisīt mokošas sāpes.

Karolīna ir gan precējusies, gan māmiņa 10 gadus vecam bērnam. Aprakstot sava sāpes, Karolīna CNN sacīja: "Iedomājieties sāpes, kas neļauj runāt, smaidīt, ēst. Tās ir visvienkāršākās lietas, ko šīs sāpes ierobežo un padara mani nespējīgu."

Viņa piebilda: "Ir brīži, kad es varu tikai gulēt un gaidīt, kad šīs sāpes pāries, bet tās nekad nepazūd. Es dzīvoju ar šīm sāpēm 24 stundas diennaktī."

Pirms pieņemt sirdi plosošo lēmumu, Karolīna ir izpētījusi daudzas citas iespējas. Paskaidrojot viņa teica: "Es izmēģināju vairākas farmakoloģiskas ārstēšanas metodes, sākot ar parastajiem medikamentiem un beidzot ar eksperimentālākām iespējām.

Es ieguldīju laiku, naudu un daudz enerģijas, meklējot kaut ko, kas varētu mazināt manas sāpes."

Viņa sacījusi: “Tas nav mīlestības trūkums pret dzīvi vai apkārtējiem cilvēkiem, tas ir vienkārši sauciens pēc cienīgām beigām."

Galu galā viņa ir pieņēmusi lēmumu doties uz Šveici, lai izbeigtu savu dzīvi. Sievietei ir nepieciešams savākt 27 000 ASV dolāru, lai dotos uz klīniku Šveicē. Pašlaik viņa vāc ziedojumus, lai šo mērķi realizētu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu