Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Krāpnieku upuri Kurzemē zaudējuši lielas summas

Krājkases cūciņa un nauda.
Krājkases cūciņa un nauda. Foto: Edijs Pālens/LETA

Par krāpnieku upuriem nedēļas laikā Kalētos un Liepājā kļuvušas divas sievietes, no kurām kopā izkrāpti vairāk nekā 4500 eiro, ziņo "Liepajniekiem.lv".

Vienā gadījumā ļaundari izlikās par krimināllietas izmeklētājiem, bet otrā vietnē "Telegram" piedāvāja nopelnīt naudu.

Valsts policijā (VP) ar iesniegumu vērsās Kalētu pagasta iedzīvotāja. Viņai piezvanījis vīrietis, kurš stādījies priekšā kā VP darbinieks un apgalvojis, ka ir uzsākts kriminālprocess, kurā sieviete atzīta par cietušo.

Krāpnieks viņai lietotnē "Whatsapp" nosūtīja viltotu dienesta apliecību, viltotu pavēsti par ierašanos iecirknī, kura vizuāli atgādina administratīvā pārkāpuma procesa veidlapu, kā arī informāciju par kriminālprocesā it kā aizturētajām personām.

Sarunas gaitā krāpnieks zvanu savienoja ar citu viltvārdi, kurš uzdevās par bankas darbinieku un norādīja, ka sievietei ir jāveic divi aizņēmumi kredītiestādēs. Saņemto naudas summu sieviete pārskaitīja uz nezināmu bankas kontu.

Savukārt pagājušajā nedēļā policijā vērsās liepājniece. Sieviete bija pamanījusi reklāmu, kur aprakstīts par iespējām nopelnīt, pievienojusies saziņas vietnes “Telegram” grupā, kur krāpnieks ieguva viņas uzticību, pēc tam lika lejupielādēt vairākas lietotnes naudas pārskaitījumiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu