Kurucs: Kamerūna ir ļoti neērta un neparedzama komanda

LETA
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rodions Kurucs.
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rodions Kurucs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā Kamerūna ir ļoti neērta un neparedzama komanda, sarunā ar aģentūru LETA secināja valstsvienības uzbrucējs Rodions Kurucs.

Latvijas basketbolisti pirms divām dienām apakšgrupu turnīra otrajā spēlē negaidīti zaudēja Filipīnām, taču neveiksme neliedza iekļūt pusfinālā un dienu vēlāk arī nodrošināt pirmo vietu grupā.

"Nekrītam panikā un visi esam gatavi spēlēt. Sapratām mūsu kļūdas, analizējām video un centīsimies tās labot. Gribētu vēlreiz ar filipīniešiem tikties finālā un parādīt to basketbolu, kuru bijām sagatavojuši pret viņiem pirmajā spēlē," stāstīja Kurucs.

Latvijas izlase sagaida, ka mačs ar Kamerūnu būs ļoti ātrs, fizisks ar straujiem uzbrukumiem. "Ļoti neērts pretinieks, neparedzams. Viņi ir ļoti spēcīgi, daudzi no viņiem var iemest. Ļoti labi spēlē uz atlēkušajām bumbām, kas nozīmē, ka būs jācīnās par tām," uzsvēra Kurucs.

"Ir ļoti grūti pārslēgties dažādākiem pretiniekiem. Pret Filipīnām bija neparedzams basketbols, kādu nebijām spēlējuši. Domāju, ka šim mačam būs gatavi. Kamerūnas spēles stils ir kaut kas pa vidu Gruzijai un Filipīnām," turpināja Kurucs.

Lai gan no ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm šķir tikai divas uzvaras, komandas iekšienē darbs norisinās soli pa solim, gatavojoties no mača uz maču. "Mērķis ir skaidrs, taču mums ir tāda "nākamās spēles" mentalitāte," pauda Kurucs.

Kā vienu no pēdējiem kandidātiem treneru kolektīvs atskaitīja Rodiona brāli Artūru. Rodions Kurucs neslēpa, ka labprāt vēlētos spēlēt kopā ar brāli tāpat, kā tas bija Pasaules kausa finālturnīrā.

"Biju sabēdājies, ka viņu nepaņēma. Dažās spēlēs viņš būtu ļoti vajadzīgs, taču tāds ir trenera lēmums, kas jāciena. Trenerim ir sava vīzija par mūsu komandu un pretiniekiem," uzsvēra Kurucs.

Otrā pusfinālā tiksies Brazīlijas un Filipīnu izlases. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu