Viesuļvētra "Berila" sasniedz Meksiku

Foto: EPA/Scanpix

Meksikas Jukatanas pussalu piektdien sasniegusi viesuļvētra "Berila" ("Beryl"), vēja brāzmām sasniedzot ātrumu 175 kilometrus stundā (48,6 metrus sekundē).

Pēc plosīšanās Karību jūras salās, viesuļvētra, pa ceļam zaudējot spēku, sasniedza Meksiku netālu no Tulumas, ziņoja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) un Meksikas meteoroloģijas dienests.

Gaidāms, ka vētra atnesīs sev līdzi spēcīgu vēju un stipras lietusgāzes Kankunas un Tulumas reģionā, kur atpūšas vairāk nekā 340 000 tūristu. Kintanas Roo štata gubernatore Mara Lezama aicināja iedzīvotājus un tūristus patverties drošās vietās, saglabāt mieru un turēties pa gabalu no logiem.

Arī Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors aicināja iedzīvotājus būt piesardzīgiem. "Materiālas lietas var salabot. Pati svarīgākā ir dzīvība," sacīja prezidents.

Saskaņā ar mediju ziņoto "Berila" laupījusi dzīvību vismaz desmit cilvēkiem, brāžoties pāri Grenadai, Venecuēlai, Sentvinsentai un Grenadīnām. Vētra skāra arī Jamaiku un Kaimanu Salas.

Viesuļvētru sezona Atlantijas okeānā sākas 1.jūnijā un beidzas 30.novembrī. "Berila" ir pirmā šīs sezonas viesuļvētra.

Eksperti apgalvo, ka klimata pārmaiņas palielina spēcīgāku vētru iespējamību.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu