"Aizdomas par vīrusu." Lietuvā Dziesmu svētku laikā slimnīcās nogādāti 17 bērni

Apollo.lv
Foto: Lilija Loz/Shutterstock

"Ceturtdien Lietuvas Dziesmu svētkos bērni sāka vemt. Viens no viņiem no mēģinājuma tika nogādāts slimnīcā, pārējos divus aizveda vecāki. Vairāk nekā puse no mūsu grupas bērniem vemj, divi atrodas slimnīcā. Cik man zināms, ir aizdomas par vīrusu. Naktī dzirdēju, ka 17 bērni no Dziesmu svētku deju stadiona nogādāti divās slimnīcās," medijam "15min.lt" pastāstīja sieviete, kura nevēlējās atklāt savu identitāti (redakcijai viņas vārds ir zināms), kuras divi dēli piedalās Dziesmu svētkos un kura šonedēļ kopā ar citiem dejotājiem trenējās stadionā.

Šo informāciju portālam apstiprināja Viļņas Universitātes slimnīca. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un uzņemšanas nodaļā saņemts vairāk nekā ierasts pacientu, kuri vemj un kuriem ir citi kuņģa un zarnu trakta infekciju simptomi.

"Naktī uz 2024. gada 4. jūliju un 5. jūlija rītā Bērnu neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļā tika uzņemti 17 pacienti, kuri apmeklēja Dziesmu svētkus, – ar sūdzībām par sāpēm vēderā, caureju un vemšanu.

No tiem 9 pacienti slimnīcā tika uzņemti līdz plkst. 10.00. Daži joprojām tiek izmeklēti.

Saskaņā ar pieejamo informāciju bērni ir dažādu kolektīvu pārstāvji. Pacientu stāvoklis nav nopietns vai dzīvībai bīstams. Pieaugušo neatliekamās palīdzības nodaļā nav novērots būtisks pacientu skaita pieaugums pēc brīvdienām.

Vēlamies norādīt, ka šī situācija būtiski neatšķiras no citiem liela mēroga pasākumiem, kuru laikā ir saslimuši cilvēki.

Slimnīca cieši sadarbojas ar Nacionālo sabiedrības veselības centru, rūpīgi uzrauga situāciju un ir gatava iespējamam pacientu skaita pieaugumam šajās dienās," raksta slimnīca.

Dziesmu svētku direktors Sauļus Liausa "15.min" pastāstīja, ka viņa rīcībā nav informācijas, ka dejotāji būtu saslimuši ar kādu vīrusu.

"Piektdien ir divi koncerti - pulksten 13.00 un 21.00. Es nezinu, kā būs. Nekādus ieteikumus neesam saņēmuši - ne no organizatoriem, ne no ātrās palīdzības mediķiem, kas dežurēja stadionā. Tomēr viņi mums ieteica, lai tiem, kam "nav labi", dodam kokakolu," sacīja kāda māte, kura šodien stadionā ļāva saviem diviem dēliem dejot Dziesmu svētkos.

Lietuvas pilsētā Kauņā sestdien sākās simtgades Dziesmu svētki. To programmā nedēļas laikā Kauņā un galvaspilsētā Viļņā paredzēti kopumā 14 dažādi pasākumi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu