Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ganas šefpavārs apsūdzēts Ginesa rekordu balvas viltošanā

Foto: fleckdaniels/"X"

Šefpavārs no Ganas, kurš apgalvoja, ka ir labojis pasaules rekordu par ilgāko nepārtraukto ēdienu gatavošanu, ir arestēts strīda dēļ ar viņa sponsoru, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ebenezers Smits otrdien rīkoja preses konferenci, kurā paziņoja, ka viņš ir jaunais pasaules rekordists pēc nepārtrauktas gatavošanas 802 stundas un 25 minūtes, kas ir vairāk nekā mēnesi.

Viņš uzrādīja sertifikātu no Ginesa pasaules rekordiem, kas šķietami apstiprināja viņu kā rekordistu. Taču trešdien Ginesa pasaules rekordu iestāde norādīja, ka apgalvojumi "nav patiesi", un piebilda, ka tas "nav mūsu sertifikāts".

Citā atbildē Ganas plašsaziņas līdzekļiem iestāde arī paskaidroja, ka viņi nav informēti par viņa mēģinājumu un ka viņi nav saņēmuši viņa pieteikumu.

Šefpavāru policija arestēja neilgi pēc viņa domājamās balvas paziņošanas saistībā ar strīdu ar viņa sponsoru Amadia tirdzniecības centru Spintex galvaspilsētā Akrā, kur viņš martā aizvadīja savu gatavošanas maratonu.

Daudzi Ganas iedzīvotāji sociālajos medijos ir pauduši šoku un vilšanos par lietu, kas tika plaši atspoguļota, kad Smits apgalvoja, ka ir pārspējis rekordu.

Šefpavārs, kurš joprojām atrodas apcietinājumā policijā un kuram vēl nav izvirzītas apsūdzības, tās nekomentē. Viņa neveiksmīgais rekorda mēģinājums šā gada sākumā piesaistīja vairāku vietējo slavenību atbalstu.

Vairāki Ganas iedzīvotāji pēdējā laikā ir mēģinājuši pārspēt Ginesa pasaules rekordus, tostarp mediju personība un uzņēmējs Afua Aduonums, kurš pagājušajā gadā mēģināja veikt garāko dziedāšanas maratonu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu