Kara analītiķi: Putins atklāti pieprasa Ukrainas padošanos pamiera jautājumā (11)

Apollo.lv
Kara noziedznieks un Krievijas diktators Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks un Krievijas diktators Vladimirs Putins. Foto: Sebastian Castelier/Shutterstock

Kara izpētes institūta eksperti norāda, ka Krievijas vadonis Vladimirs Putins noraida jebkādas sarunas par pamieru un jau tagad nepārprotami pieprasa Ukrainas faktisku padošanos, vēsta "Ukrainska Pravda".

Putins ir nepārprotami noraidījis Krievijas dalību jebkādās nozīmīgās sarunās par pamieru, tā vietā pieprasot "neatgriezenisku" Ukrainas "demilitarizāciju" kā priekšnoteikumu pamiera noslēgšanai.

Analītiķi norāda, ka tādējādi Putins no Ukrainas pieprasa de facto kapitulāciju, lai panāktu pamieru.

Šanhajas Sadarbības organizācijas samitā Astanā, Kazahstānā, 4. jūlijā Putins izteicās par iespēju panākt pamieru Ukrainā sarunu ceļā, taču tā vietā, lai izrādītu sev raksturīgo šķietamo ieinteresētību šādās sarunās, viņš nepārprotami noraidīja jebkādu pamiera sarunu procesu.

Kremļa valdnieks vairākkārt ir attēlojis Rietumus kā savu iespējamo sarunu partneri pamiera nolīgumā, lai mudinātu Rietumus piekāpties Ukrainas suverenitātes jautājumā, taču Putins ir īpaši noraidījis visus starpniekus Ukrainas un Krievijas vienošanās panākšanā.

Eksperti rezumē: "Putins tagad ir nosaucis visas Ukrainas iestādes par neleģitīmām vai sarunām nepiemērotām un noraidījis ideju par trešo pušu līdzdalību sarunās, faktiski noraidot jebkādu reālu jēgpilnu sarunu procesu par pamiera nolīgumu. Tā vietā viņš norādīja, ka pieprasa pamieru ar Ukrainu".

Turklāt Putins uzsvēra Ukrainas "demilitarizāciju" kā galveno prasību pamiera nolīgumam.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu