Baltkrievijā atbrīvoti vismaz desmit nopietni slimi politieslodzītie

LETA
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko.
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko. Foto: Postimees

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko pasludinātās amnestijas ietvaros atbrīvoti vismaz desmit nopietni slimi politieslodzītie, 4. jūlijā paziņojusi tiesību aizstāvju grupa "Vjasna".

"Vjasna" pārstāvis norādīja, ka ka neviens no atbrīvotajiem politieslodzītajiem nav plaši pazīstama persona, kuru atbrīvošanu pieprasījuši Rietumi.

Cilvēktiesību organizācija "Vjasna" lēš, ka Baltkrievijā ir vairāk nekā 1400 politieslodzīto, tai skaitā Nobela Miera prēmijas laureāts un cilvēktiesību aktīvists Aļess Beļackis.

"Vjasna" pārstāvis Pāvels Sapelko atklāja, ka starp atbrīvotajiem ir Rihors Kastusjo, kurš slims ar vēzi. Viņš 2010.gada vēlēšanās kandidēja pret Lukašenko. Citu atbrīvoto politieslodzīto vārdus Sapelko neatklāja.

"Mēs gaidījām plaša mēroga amnestiju ar simtiem cilvēku atbrīvošanu, bet mēs redzam tikai atsevišķus gadījumus. Represijas valstī turpinās, un šajās dienās desmit atbrīvoto vietā varasiestādes ieslodzījušas divdesmit jaunus," norādīja "Vjasna" pārstāvis.

Jau ziņots, ka Lukašenko parakstījis likumu par amnestiju vairākām notiesāto personu kategorijām, tai skaitā smagi slimiem cilvēkiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu