VIDEO "Privilēģija un gods spēlēt šādu skatītāju priekšā." Filipīnu basketbolists slavē Latvijas fanus

Apollo.lv
Kajs Soto un Rodions Kurucs.
Kajs Soto un Rodions Kurucs. Foto: fiba

Trešdien, 3. jūlijā, Latvijas vīriešu basketbola izlase zaudēja Olimpiskās kvalifikācijas turnīra spēlē pret Filipīnu komandu (80:89). Viens no pretinieces spilgtākajiem spēlētājiem Kajs Soto tiek dēvēts par "Filipīnu Porziņģi". 

Filipīnu centrs Soto guva 18 punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas uzvarā pret Latviju. Pēc spēles viņš paslavēja Latvijas līdzjutējus: "Varēju uzreiz redzēt, ka Latvijā patīk basketbols."

"Tā ir privilēģija un gods spēlēt šādu skatītāju priekšā."

22 gadus veco Soto garā auguma dēļ jau pirms 2024. gada Olimpiskās kvalifikācijas salīdzināja ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju Kristapu Porziņģi.

"Vēlos būt kā Porziņģis," 2020. gadā atklāja basketbolists. Viņa tēvs Ervins piekrita: "Saskatu viņā līdzību ar Porziņģi – auguma, ķermeņa uzbūves un kustību ziņā." Vērts izcelt, ka Soto ir tieši tikpat garš, cik latvietis, – 2,21 metrs.

Basketbolists pasmējās, kad viņam pēc Latvijas spēles tika uzdots jautājumu par iesauku "Filipīnu Porziņģis". Lai arī Soto atzina, ka latviešu basketbola zvaigzne ir pilnībā citādāks spēlētājs, viņš nenoliedza jušanu līdzi Porziņģim.

"Uzaugot es skatījos Porziņģa spēles. Viņš kļuva par manu elku, kad tika izvēlēts NBA draftā. Porziņģis ir viens no tiem spēlētājiem, kuriem vēlos līdzināties," sacīja Soto.

"Es ārkārtīgi vēlējos uzspēlēt pret viņu, cerams, ka tas izdosies nākotnē."

2022. gada NBA draftā Soto netika izvēlēts un šobrīd spēlē Japānā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu