NOSKATIES Bijušais UFC čempions piekauj specvienības kareivi (3)

Apollo.lv
Foto: AP/Scanpix

Bijušais jauktās cīņas mākslas (MMA) pasaules čempions vidējā svarā (84 kg) Šons Striklands dalījies ar video, kurā viņš cīnās ar specvienības kareivi Miču Agiāru.

Viens no MMA organizācijas UFC populārākajiem cīkstoņiem Striklands nereti izceļas ar skandaloziem izteikumiem un izdarībām. Vienā no savām publikācijām viņš kritizēja ASV jūras kara flotes specvienību: "Es neticu, ka ir pat viens specvienības kareivis, kurš varētu izturēt vienu nedēļu, trenējoties ar mani."

Specvienības veterāns Agiārs to izdzirdēja un izaicināja Striklandu uz sparingu. Arī viņš trenējas MMA un specializējas brazīliešu džiudžitsā. Protams, ne tik augstā līmenī kā Striklands. Un to arī varēja redzēt, kad abi satikās oktagonā.

Striklands bez piepūles kontrolēja cīņas gaitu, spēcīgi sperot pa Agiāra kājām, kā arī sitot gan pa viņa rumpi, gan galvu.

Sākumā bijušais pasaules čempions pateica: "Es necentīšos tevi izslēgt, es vēlos, lai tu padodies."

Lai arī Agiārs nespēja nopietni izaicināt Striklandu, viņš nepadevās. Kareivis izturēja 25 minūtes, tiekot bez apstājas sists. Pēc cīņas Striklands viņu paslavēja: "Viens no pasaules pašiem izturīgākajiem cilvēkiem."

Striklands ir slavens ar savu neatlaidīgo cīņas stilu. Viņš pastāvīgi soļo uz priekšu un bez apstājas sit pretinieku. Pat ja sitieni nav spēcīgi, tie nogurdina otru cīkstoni. Atbildi Striklanda spiedienam oktagonā nevar atrast pat pasaules izcilākie cīkstoņi. Viņš ir aizvadījis 35 cīņas savā karjerā un uzvarējis 29 no tām.

2023. gadā Striklands šokējoši uzveica vienu no UFC izcilākajiem cīkstoņiem Izraēlu Adesanju un kļuva par vidējā svara čempionu. Viņš gan nebija spējīgs aizstāvēt savu titulu, tuvā duelī piekāpjoties Drikusam du Plesisam.

Garāks cīņas video [sākas 8:00]

Tā nav pirmā reize, kad Striklands sparingā izaicinājis kādu, kurš nav viņa līmenī. Jūnijā bijušais pasaules čempions cīnījās pret 18 kilogramus vieglāku kikbokseri Rukiju Anpi, bet agrāk, 2024. gadā, viņš sasita skandalozu influenceri.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu