Ostapenko prestižajā Vimbldonas čempionātā tiksies ar Ukrainas tenisisti

LETA
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo ukrainieti Darju Sņiguru.

Spēle 16.kortā sāksies ne ātrāk par plkst.15 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 14.vietu un turnīrā ir izsēta ar 13.numuru, bet Sņigura, kura Vimbldonā pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas, pasaules rangā ieņem 130.vietu.

Abas tenisistes līdz šim kortā nav tikušās.

Ostapenko pirmās kārtas mačā ar 6-1, 6-2 pārspēja organizatoru īpašo ielūgumu saņēmušo austrālieti Ajlu Tomljanoviču (WTA 136.).

Sņigura kvalifikācijas turnīrā secīgi apspēlēja šveicieti Džilu Teihmani (WTA 223.), tautieti Katarinu Zavacku (WTA 197.) un turcieti Zeinepu Sonmezu (WTA 137.), bet pamatturnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0 apspēlēja francūzieti Oseanu Dodēnu (WTA 79.).

Ostapenko Vimbldonas turnīrā sacenšas devīto reizi, un labākais sasniegums ir 2018.gadā sasniegtais pusfināls. Pērn viņa nepārvarēja otro kārtu, vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā zaudējot rumānietei Soranai Kirsteai.

Sņigura pārsvarā šogad ir spēlējusi Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros, trīsreiz tiekot līdz finālam un uzvarot W-50 sērijas turnīros uz cietā seguma Francijā un Gruzijā, bet ciešot zaudējumu Ržīčanu W-75 turnīrā iekštelpās uz cietā seguma.

Austrālijas atklātajā čempionātā viņa arī pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas, zaudējot pirmajā pamatturnīra spēlē, bet "French Open" sasniedza kvalifikācijas sacensību otro kārtu.

1/16 finālā uzvarētājai būs jātiekas ar sacensību 23.raketi Karolīnu Garsiju (WTA 24.) vai amerikānieti Bernardu Peru (WTA 97.).

Jau ziņots, ka kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja, kura piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Ostapenko ar ierasto pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku Vimbldonā startēs arī dubultspēļu sacensībās, pirmajā kārtā tiekoties ar Austrālijas tenisisti Darju Sevilu un ķīnieti Juaņu Jui. Arī šī spēle ir paredzēta ceturtdien.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs Vimbldonas čempionāts norisināsies līdz 14.jūlijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu