Rīgā noskaidrosies, ar ko Latvijas basketbolisti tiksies OS kvalifikācijas pusfinālā

LETA
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Artūrs Žagars
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Artūrs Žagars Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei šodien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā nespēlējot, grupu pēdējās spēles aizvadīs konkurenti.

Plkst.15.30 "Arēnā Rīga" tiksies Filipīnas ar Gruziju, bet plkst.19 sāksies Kamerūnas un Brazīlijas mačs, tiešraidē spēles pārraidot televīzijas kanālam TV6.

Grupā ar Latvijas basketbolistu līdzdalību tiksies Filipīnas ar Gruziju. Gruzija otrdien piekāpās Latvijai ar 55:83, bet Filipīnas trešdien Latviju uzvarēja ar 89:80, Latvijas komandai nodrošinot vietu pusfinālā.

Latvijas vieta grupā būs atkarīga no pēdējā apakšgrupas mača. Ja uzvarēs Filipīnas, Latvija ieņems otro vietu grupā. Ja Gruzija uzvarēs ar pārsvaru, kas nepārsniedz 47 punktus, pirmā grupā būs Latvija, ja ar lielāku pārsvaru, - Latvija būs otrā.

Otrā grupā līdz šim Brazīlija ar 81:72 pieveica Melnkalni un Melnkalne ar 70:66 - Kamerūnu.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra Rīgā A grupā Latvijas izlases pretinieces ir Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlē Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

A grupas divas labākās komandas pusfinālā sestdien spēlēs ar divām no otras grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Vēl trīs olimpiskās ceļazīmes tiek izcīnītas līdzīgos turnīros Grieķijas pilsētā Pirejā, Puertoriko galvaspilsētā Sanhuanā un Spānijas pilsētā Valensijā.

Olimpisko spēļu Parīzē vīriešu basketbola turnīrs notiks no 27.jūlija līdz 10.augustam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu