Latvijas izlases kapteinis Bertāns: Nevaram šādi iesākt spēles

LETA
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā pārāk zemu novērtēja Filipīnas, kas kļuva par vienu no iemesliem Latvijas zaudējumam, sarunā ar žurnālistiem norādīja Latvijas valstsvienības kapteinis Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti kvalifikācijas otrajā spēlē ar 80:89 zaudēja Filipīnām, taču neveiksme neliegs nedēļas nogalē cīnīties par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

"Bijām skatījušies video un gatavojāmies, bet, acīmredzot, neuztvērām nopietni to, ko mēs redzējām. Likās, ka arī nespēlējot ar 100% atdevi tāpat uzvarēsim. Laikam pēdējās septiņās minūtēs nāca apskaidrība, ka tā tomēr nevarēs un ir jāspēlē tā, kā esam spēlējuši katru maču, neskatoties uz pretinieku," norādīja Bertāns.

Latvijas basketbolisti aizvadīja maču otro dienu pēc kārtas, kamēr Filipīnām tā bija pirmā spēle šajā turnīrā. Bertāns izcēla, ka spēļu grafiks nevar būt par iemeslu Latvijas neveiksmei.

"Ja varējām savākties pēdējā ceturtdaļā, tad tas nebija iemesls. Spēks un enerģija visiem bija, vienkārši ceru, ka tā kalpos kā mācība nākamajām spēlēm. Nevaram šādi iesākt spēles," piebilda basketbolists. "Viņi spēlēja tieši to, ko mēs bijām redzējuši video. Nenovērtējām līdz galam pretinieku."

Filipīnu basketbolisti jau pirmo ceturtdaļu iesāka ar astoņu punktu izrāvienu un turpinājumā līdz pirmo desmit spēles minūšu beigām tika pie +16.

"Nevaram tā spēlēt, nevaram iziet un domāt, ka vienkārši uzvarēsim pretinieku tikai tāpēc, ka spēlējam mājās, spēlējam savā arēnā. Jābūt maksimālam fokusam un enerģijai jau no paša spēles sākuma, kā mēs to darījām vakar," skaidroja Bertāns.

"Labi, ka šādā spēlē bija emocijas, jo beigās tas varbūt palīdzēja tikt ārā no tiem lielajiem mīnusiem un daudz maz normāli pabeigt spēli. Sākumā varbūt emociju bija tieši par maz," viņš turpināja.

Tāpat viņš norādīja, ka mačā pietrūcis saspēles vadītāja Artūra Žagara, kurš šodien laukumā nedevās. "Pieņemu, ka neliela mikrotrauma un treneri negribēja riskēt, lai viņš būtu gatavs izšķirošajām spēlēm," teica kapteinis.

Latvijas izlase pirmajā turnīra spēlē otrdien ar 83:55 pieveica Gruziju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu