Baidens skaidro, kāpēc viņa sniegums priekšvēlēšanu debatēs nav bijis "pārāk spīdošs"

Apollo.lv
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: photosince/Shutterstock

ASV prezidents Džo Baidens žurnālistiem norādījis, ka pirms priekšvēlēšanu debatēm ar Donaldu Trampu bija veicis vairākus tālsatiksmes lidojumus, kas neesot bijis gudrs solis, tādēļ viņa sniegums nav bijis "pārāk spīdošs", vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

"Es neņēmu vērā savu darbinieku ieteikumus, pāris reizes aplidoju apkārt zemeslodei un tad gandrīz aizmigu uz skatuves," norādīja Baidens.

27. jūnijā notikušajās debatēs ASV prezidents Džo Baidens un republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps pievērsās plašam jautājumu lokam, tostarp abortiem, ārpolitikai, imigrācijai un ekonomikai, kā arī apmainījās personīgiem pārmetumiem.

Baidena uzstāšanās bija svārstīga, viņš runāja ātri, klusā balsī un vairākas reizes minstinājās ar vārdiem.

Tramps debatēs bija ass, meloja, uzbruka savam sāncensim, nosaucot viņu par neveiksminieku ekonomikā un pasaules mērogā.

Izdevums "Politico", atsaucoties uz saviem avotiem, vēstīja, ka atsevišķos ASV Demokrātu partijas sektoros pēc Baidena neveiksmīgā snieguma bija jaušama panika, un daži pat aktīvi apspriež to, kas vēl nesen bija neiedomājams - Baidena nomaiņu ar citu kandidātu.

Demokrātu konvents prezidenta amata kandidāta apstiprināšanai notiks augustā un atbilstoši priekšvēlēšanu rezultātiem Baidenam pienākas 99% konventa delegātu balsu.

"Tikai viens cilvēks var izlemt, un tas ir viņš," sacīja demokrātu stratēģis.

Baidena kampaņa pārmetumus noraida, un viens no padomdevējiem nosauca Baidenu par "vienīgo cilvēku, kas jelkad ir uzveicis Donaldu Trampu".

"Viņš to paveiks atkal," sacīja padomnieks. "Donalds Tramps šovakar nedeva vēlētājiem nekādu iemeslu, lai par viņu balsotu. Svarīgajos jautājumos amerikāņu tauta ir ar Džo Baidenu," sacīja padomnieks.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu