Darbadevēji, valsts un arodbiedrības nespēj vienoties par izmaiņām slimības lapu apmaksā

Apollo.lv
Slimošana. Darbs. Ilustratīvs attēls.
Slimošana. Darbs. Ilustratīvs attēls. Foto: fizkes/Shutterstock

Darba devēji bija rosinājuši samazināt slimības pabalstus un izveidot modeli, kas nemotivētu darbnespējas lapas ņemt nepamatoti. Konkurētspējas un ilgtspējas trīspusējās sadarbības apakšpadomes sanāksmē apspriestas iespējamas izmaiņas slimības lapu apmaksā, taču pilnībā nav izdevies panākt kompromisu, ziņo Latvijas Radio.

Ekonomikas ministrija un Labklājības ministrija nāca klajā ar sava "kompromisa scenāriju", taču arī tā rezultātā zaudētāji būtu darba ņēmēji, kam samazinātos gan kompensācijas, gan sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Egils Baldzēns norādījis, ka Labklājības ministrija precizēja savu nostāju, ka 9. slimības dienu valsts nepārņem, jo tomēr samazinās arī darbinieku sociālās garantijas, arī Ekonomikas ministrija gatava precizēt savu nostāju par bērnu slimības dēļ paņemtām vecāku slimības lapām.

Ekonomikas ministrijas sagatavotais priekšlikums neapmierinot nedz darba ņēmējus, nedz darba devējus, bet tas esot solis uz kopsaucēju.

Esošais regulējums mainīsies. Izmaksājamais procents no algas tiktu samazināts.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu