VIDEO "Neparasts un iespaidīgs skats." Uz autoceļa Kurzemē nosēdies milzīgs putnu bars (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

"TikTok" lietotāja Madara Meļņika 1. jūlijā, braucot no Kuldīgas uz Liepāju, novēroja neparastu ainu - milzu putnu baru, kas nosēdies uz autoceļa un sākotnēji nereaģē. Skaidrojam, kāpēc tā.

Madara Meļņika "Apollo.lv" raksta: "Dīvaini, nekad neko tādu nebiju redzējusi, spriežot pēc "TikTok" platformas, daudzi nav. Jocīgi, ka putni bez skaņas signāla pat netaisījās lidot prom, un tie, kuri signalizējot uzlidoja, uzreiz lidoja atpakaļ tajā pašā vietā."

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) vecākais vides eksperts Uģis Bergmanis "Apollo.lv" stāsta: "Neparasts un iespaidīgs skats, milzīga putnu masa. Tie ir jaunie mājas strazdi. Šai putnu sugai ir raksturīgs tas, ka pulcējas baros un mēdz baroties baros. Arī nakšņo baros. Iemesls, kāpēc putni ir uz ceļa, viennozīmīgi ir saistīts ar barības vielām.

Acīmredzot ceļš ir uzsilis un pievilina kukaiņus, kas ir mājas strazdu barība. Arī ceļa malās noteikti varētu būt barības vielas, jo mājas strazdi bieži redzēti nopļautā zālē, kur barība ir vieglāk pieejama."

Vaicājot, vai citām putnu sugām varētu būt līdzīga uzvedība, Bermanis skaidro: "Līdzīga uzvedība raksturīga ir arī lielajam ķīrim, kas medī baros virs nopļautiem zālājiem vai virs apartas zemes. Arī kaijām ir līdzīgas iezīmes. Tāpat arī jaunās vārnas pulcējas baros."

Eksperts aicina autovadītājus piebremzēt, redzot šādu ainu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu