Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Skandāls EURO 2024 – vai Turcijas zvaigzne parādīja fašistisku žestu? (1)

Meriha Demirala svinības.
Meriha Demirala svinības. Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien, 2. jūlijā, Turcijas futbola izlase uzveica Austriju (2:1) un iekļuva 2024. gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā. Divu vārtu autors Merihs Demirals izcēlās ar skandalozu žestu.

Turcijas izlases aizsargs guva spēles pirmos vārtus jau pašā sākumā, trāpot mērķī pēc stūra sitiena. Tie bija ātrākie vārti izslēgšanas spēļu vēsturē.

Spēles 59. minūtē Demirals vēlreiz izcēlās – arī pēc stūra sitiena izspēles. Pēc precīzā trāpījuma aizsargs ar abām rokām parādīja žestu, kas tiek asociēts ar Turcijas ultranacionālistu grupu "Ulku Ocaklari", kurus plašāk pazīst kā "Pelēkos vilkus", ziņo AP.

Trešdien, 3. aprīlī, Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sāka izmeklēt Demirala žestu. Šobrīd nav skaidrs, kad izmeklēšana tiks noslēgta. Turcijas izlasei 6. jūlijā ir paredzēta ceturtdaļfināla spēle pret Nīderlandi.

Pats futbolists žestā nesaskata nekādu problēmu. "Man prātā bija vārtu svinības, saistītas ar Turciju, tāpēc es parādīju to žestu," sacīja Demirals. "Esmu lepns, ka esmu turks, un pēc spēles to dziļi izjutu." 

"Esmu priecīgs, ka parādīju to žestu." 

Viņš to arī publicēja savos sociālajos medijos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu