NOSKATIES Atgādina Latvijas bronzu – Turcijas futbola komentētājs gavilē vēsturiskā uzvarā

Merta Ginoka atvairījums pēdējā minūtē.
Merta Ginoka atvairījums pēdējā minūtē. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Otrdien, 2. jūlijā, Turcijas futbola izlase uzveica Austriju (2:1) un otrreiz vēsturē izcīnīja panākumu Eiropas čempionāta izslēgšanas spēlēs.

Turcija guva pirmos vārtus jau pašā sākumā. Pēc Ardas Gilera izpildītā stūra sitiena bumba skāra austriešus Kristofu Baumgartneru, Štefanu Pošu un vārtsargu Patriku Pencu, līdz atlēca pie Meriha Demirala, kurš to raidīja zem pārliktņa. Tie bija ātrākie vārti Eiropas čempionātu izslēgšanas turnīra spēlēs.

Spēles 59. minūtē pēc vēl viena Gilera stūra sitiena no labās puses Demirals ar galvu guva savus otros vārtus mačā. Vārtsargs Pencs ar roku skāra bumbu, taču atvairīt nespēja.

Septiņas minūtes vēlāk austrieši gan panāca 1:2. Pēc stūra sitiena no labās puses Pošs pie tuvējā vārtsarga laukuma stūra ar galvu pāradresēja bumbu uz tālo vārtu stabu, kur bumbu pustukšos vārtos raidīja Mihaels Gregoričs.

Mača kompensācijas laika piektajā minūtē Austrija bija ārkārtīgi tuvu, lai izlīdzinātu rezultātu. Baumgartners pēc centrējuma soda laukumā ar galvu raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī, taču Turcijas vārtsargs Merts Ginoks to atvairīja.

Turku komentētāja līksmība bija fantastiska.

Mert's last minute save with Turkish commentary
byu/ygtkara insoccer

"Mert, vai tu esi astoņkājis? Vai tu esi zirneklis? Tu esi apbrīnojams!"

Piektdien ceturtdaļfinālā Spānija tiksies ar Vāciju un Portugāle - ar Franciju, bet dienu vēlāk savā starpā spēlēs Anglija ar Šveici un Nīderlande ar Turciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu