Daugavpilī tirdzniecības centru "Ditton" plāno pārbūvēt par 12 stāvu ēku

LETA
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Tirdzniecības centru "Ditton" Daugavpilī plānots pārbūvēt par 12 stāvu ēku.

Būvniecības ierosinātājs ir SIA "Ditton nams", kam pieder lielākais tirdzniecības un izklaides centrs Daugavpilī un Latgales reģionā. Jau pirms vairākiem gadiem uzņēmuma mājaslapā publiskota informācija, ka "tuvākajā nākotnē "Ditton" realizēs vērienīgu tirdzniecības centra un "Zemnieku tirgus" rekonstrukciju", kas paredz to apvienošanu un modernizāciju zem viena jumta.

Publiskās apspriešanas grafiskais materiāls liecina, ka projektā iecerēta jauna 12 stāvus augsta ēka ar pazemes stāvu. Pārējās ēkas un korpusi būs vienstāva vai divstāvīgi, daļa - ar pazemes stāvu. Būvdarbus plānots dalīt kārtās. Lai darbus veiktu, būs nepieciešama arī vairāku esošo būvju nojaukšana.

Plānots, ka turpmāk kompleksā atradīsies tirdzniecības platības, biroji, apartamenti, kinoteātris, sporta zāle, kafejnīcas un restorāni. Paredzēts izbūvēt vietas 906 automašīnām, kā arī 40 velonovietnes.

Līdz 29.jūlijam notiek publiskā apspriešana par šo būvniecības ieceri. Būvniecības ieceres publiskās apspriešanas prezentācija notiks 19.jūlijā plkst.17 Daugavpils pašvaldības konferenču zālē Valdemāra ielā, nodrošinot arī iespēju pieslēgties attālinātā režīmā "Microsoft Teams" platformā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Ditton nama" apgrozījums 2022.gadā ir bijis 5,296 miljoni eiro, bet zaudējumi sasniedza 177 746 eiro. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti. Uzņēmuma patiesā labuma guvēja ir Marina Drīksne.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu