Šmits: Zināju, ka ies elkoņi pa gaisu

LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ar katru spēli jūtas arvien labāk, pēc olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmā mača sarunā ar žurnālistiem atzina uzbrucējs.

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, ar 83:55 pārspējot Gruziju. Šmits atzina, ka bijis ļoti labs mačs.

"Spēlējām fiziski un agresīvi, tā arī jāturpina. Tikai tā varam uzvarēt daudzas komandas. Zināju, ka būs šāda veida spēle un ies elkoņi pa gaisu," par spēles agresīvo dabu stāstīja Šmits.

Viņš atzina, ka būtu vēlējies labāku metienu realizāciju - valmierietis aizmeta garām visus četrus tālmetienus un grozā raidīja piecus no 11 divpunktu metieniem.

"Šodien metieni bija labi, taču man nekrita iekšā. Darīsim, lai nākamajā spēlē visu iekristu," atzina Šmits.

Savainojumi ietekmēja Šmita pilnvērtīgu dalību Lietuvas basketbola līgas sezonas noslēgumā, kā arī viņš nepiedalījās izlases pirmajā pārbaudes mačā.

"Pēc sezonas ir uzkrājies nogurums, taču tagad nav laika par to domāt, jo ir liela iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm. Nometnes sākumā bija grūtāk, taču tagad ar katru maču jūtos labāk," atklāja basketbolists.

Trešdien latvieši spēkosies ar Filipīnu valstsvienību, kas būs citādāka komanda, nekā Gruzija.

"Ejam no spēles uz spēli. Smalkāk gatavosimies šovakar un rītdien no rīta. Esam profesionāļi un neesam pirmo reizi šādā situācijā," par pielāgošanos citādākam spēles stilam teica Šmits.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra A grupā Latvijas izlases pretinieces ir Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlē Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar divām no otras grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu