"Kalve Coffee" ar sākotnējo akciju publisko piedāvājumu plāno piesaistīt vienu miljonu eiro

LETA
"Kalve coffee" kafijas pupiņas.
"Kalve coffee" kafijas pupiņas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kafijas grauzdēšanas uzņēmums SIA "Kalve Coffee" ar sākotnējo akciju publisko piedāvājumu plāno piesaistīt vienu miljonu eiro turpmākai uzņēmuma darbības paplašināšanai, informē "Kalve Coffee" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka sākotnējajā publiskajā akciju piedāvājumā emitēs jaunas akcijas, kas būs pieejamas investoriem Latvijā un Igaunijā, kā arī tiek plānota investoru priekšrocību programma.

Tāpat "Kalve Coffee" pārstāvji norāda, ka piesaistītos līdzekļus plānots izmantot, lai 2025.gadā atvērtu sešas "Kalve Coffee" kafejnīcas-veikalus Igaunijā un Lietuvā, kā arī 2026.gadā izplestos ārpus Baltijas valstīm. Ar piesaistītajiem līdzekļiem plānots arī paplašināt un padarīt efektīvākus ražotnes procesus, kā arī iegādāties iekārtas, daudzveidojot kafijas automātu piegādātāju portfolio un uzlabojot piedāvājumu.

"Kalve Coffee" līdzdibinātājs un valdes loceklis Gatis Zēmanis atzīmē, ka uzņēmumam izdevies nodrošināt veselīgu finanšu plūsmu. Kopš dibināšanas "Kalve Coffee" uzrādījuši stabilu izaugsmi, četru gadu laikā apgrozījumam palielinoties no 0,35 miljoniem līdz 2,49 miljoniem eiro.

Tāpat Zēmanis min, ka kopējais kafijas pieprasījums pasaulē strauji aug un uzņēmuma pārstāvētais specializētās kafijas segments aug vēl straujāk, kas uzņēmuma attīstībai ir labvēlīga un pozitīva tendence. Kafijas pieprasījuma pieaugumu apliecina "Kalve Coffee" pārdotais kafijas apjoms. Pērn uzņēmums pārdeva gandrīz 83 tonnas kafijas, kas, salīdzinot ar 2022.gadu, ir pieaugums par 25%.

"Kalve Coffee" 2023.gadā strādāja ar 2,489 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa kāpusi 3,4 reizes un bija 53 439 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Kalve Coffee" reģistrēts 2017.gada janvārī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Gatis Zēmanis (51%), Karlīne Egle (25%), Raimonds Selga (20%) un Jānis Andersons (4%).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu