Aicina iedzīvotājus pievienoties NATO vienotībai veltītā skrējienā

LETA
NATO karogs. Ilustratīvs attēls.
NATO karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: sashk0/shutterstock

Ārlietu ministrija (ĀM) 10. jūlijā plkst. 18.30 aicina pievienoties skrējienam "Kopā skrienam - kopā drošībai", apliecinot NATO un dalībvalstu vienotību, informēja ĀM.

29.martā apritēja 20 gadi kopš laika, kad Latvija pievienojās NATO, bet 4.aprīlī apritēja NATO 75.gadadiena. Savukārt no 9.jūlija līdz 11.jūlijam Vašingtonā, ASV norisināsies NATO samits, kura laikā apspriedīs Latvijai svarīgus aizsardzības jautājumus, atbalstu Ukrainai un Krievijas iegrožošanas stratēģijas.

ĀM organizēto skrējienu atbalstīs Aizsardzības ministrija, Nacionālie Bruņotie spēki (NBS), NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa, militārā bāze "Ādaži" un NBS Sporta klubs. Zibakcijā piedalīsies arī Lielbritānijas, Dānijas, Francijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas, Turcijas, Ungārijas un Zviedrijas vēstniecības Latvijā pārstāvji.

Skrējiena maršrutam izvēlēta ĀM pilsētvidē izveidotā lidmašīnas kontūra, kas ir publiski pieejama arī lietotnē "Strava". Nepilnus 12 kilometrus garo skrējienu vadīs deviņi līdz 12 NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas pārstāvji no militārās bāzes "Ādaži" un NBS Sporta kluba. Plānotais skriešanas temps ir sešas līdz septiņas minūtes kilometrā.

Interesenti aicināti pievienoties skrējienam visā tā garumā vai kādā no pieciem pieturas punktiem sev ērtā skrējiena ātrumā.

Pieturas punktu atrašanās vietas būs pie Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcas, Rīgas Jaunās Svētās Ģertrūdes baznīcas, Cēsu un Brīvības ielas krustojuma, Ziedoņdārza, Aleksandra Čaka ielas pusē, un Vērmanes dārza K. Barona ielas pusē. Skrējiena laikā pieturas punktos būs pieejams dzeramais ūdens, kā arī varēs satikt NATO dalībvalstu vēstniecību Latvijā pārstāvjus.

Skrējiens noslēgsies ap plkst.20.30 tā sākumpunktā pie ĀM ēkas, K. Valdemāra ielā 3. Vakara izskaņā ikviens ir aicināts pievienoties NBS rīkotajai zaļumballei Esplanādē par godu Latvijas armijas 105.gadadienai.

Interesenti aicināti reģistrēties dalībai skrējienā, aizpildot pieteikšanās anketu, kas pieejama ĀM tīmekļvietnē.

Paredzēts, ka plkst.18.15 sāksies pulcēšanās pie ĀM ēkas, plkst.18.30 notiks ĀM un NBS pārstāvju atklāšanas uzrunas, plkst.18.40 sāksies skrējiens, plkst.20.30 - tas noslēgsies.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu