Atbalsta akcijas "Baltijas ceļš" maršruta iekļaušanu valsts autoceļu aktualizētajā sarakstā

LETA
Akcijas "Baltijas ceļš" laikā 1989. gadā
Akcijas "Baltijas ceļš" laikā 1989. gadā Foto: www.enciklopedija.lv

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos Ministra kabineta noteikumu grozījumus par valsts autoceļu un pašvaldībām piederošo valsts autoceļu posmu sarakstiem, iekļaujot tajos arī akcijas "Baltijas ceļš" maršrutu, informēja ministrija.

SM norāda, ka normatīva regulējuma "Noteikumi par valsts autoceļu un valsts autoceļu maršrutā ietverto pašvaldībām piederošo autoceļu posmu sarakstiem" grozījumi jāveic, lai nodrošinātu aktuālo informāciju par valsts autoceļu maršrutiem un valsts autoceļu maršrutā ietvertajiem pašvaldībām piederošajiem autoceļu posmiem, kā arī valsts autoceļu posmu iederību TEN-T tīklā un "Baltijas ceļa" maršrutā.

Izmaiņas valsts autoceļu sarakstos jāveic arī tāpēc, ka katru gadu kādu no valsts autoceļu posmiem savā pārvaldībā pārņem pašvaldības vai arī valsts savā īpašumā pārņem kādu pašvaldībai piederošu ceļa posmu, lai nodrošinātu ceļa infrastruktūras uzlabošanu un attīstību, papildina SM.

Tāpat izmaiņas valsts autoceļu sarakstos jāveic, lai tajos norādītu valsts autoceļu piederību TEN-T tīklam. Eiropas regula nosaka, ka dalībvalstīm, tostarp Latvijai, jāveic darbības, lai TEN-T autoceļu tīkls noteiktos termiņos tiktu attīstīts atbilstoši Eiropas prasībām - tiktu pārbūvēti par atdalītu divu brauktuvju ceļiem, būtu izbūvēti droši stāvlaukumi un atpūtas vietas, kā arī veikti citi infrastruktūras uzlabojumi.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) norāda, ka, sagaidot akcijas "Baltijas ceļš" 35.gadadienu, ministrija ir veikusi valsts autoceļu sarakstos izmaiņas, papildinot tos ar ceļu maršrutu, kur notika akcija, atzīmējot šo notikumu ar informācijas zīmēm atsevišķās vietās stāvlaukumos pie "Baltijas ceļa" norises vietām.

"Šīs zīmes būs kā atgādinājums un veltījums vēsturiski nozīmīgajai akcijai, lai ikviens varētu iztēloties un saprast, cik garā ceļu posmā Latvijas teritorijā risinājās šis vērienīgais notikums," atzīmē Briškens.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu