Šengelija: Domāju, ka spēlei ar Latviju būsim gatavi

Tornike Šengelija
Tornike Šengelija Foto: FIBA.com

Gruzijas vīriešu basketbola izlase Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā ar Latviju gaida, ka turnīra mājiniece savu līdzjutēju priekšā spēs parādīt labāko sniegumu laukumā, sarunā ar žurnālistiem izcēla Gruzijas valstsvienības kapteinis Tornike Šengelija.

Latvijas basketbolisti šodien "Arēnā Rīga" plkst.19 sāks Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, pirmajā mačā tiekoties ar Gruziju.

"Esmu pozitīvi noskaņots, zinām, cik svarīga ir pirmā spēle, lai noteiktu toni visam turnīram. Tāpat apzināmies, ka spēlēsim pret komandu, kas ir īpaši spēcīga, spēlējot savu skatītāju priekšā. Domāju, ka būsim tam gatavi," teica Šengelija.

"Mums ir vairāki paņēmieni, kā apstādināt Latviju, it īpaši tālmetienus. Ja viņiem būs daudz pārliecības un izdosies realizēt metienus, tad mums tas būs garš vakars," piebilda basketbolists.

Pēc Pasaules kausa, kurā gruzīni ierindojās 16.pozīcijā, par Gruzijas izlases treneri kļuva Aleksandrs Džikičs. "Mums ir vairākas jaunas taktiskās nianses. Joprojām apgūstam visu un pielāgojam lietas, bet esam labā pozīcijā, lai aizvadītu šovakar labu spēli," norādīja izlases kapteinis.

Šengelija aizvadīja jau trešo sezonu Itālijas A sērijas komandā Boloņas "Virtus", kuru šosezon vadīja Luka Banki, tomēr basketbolists norādīja, ka nezina, ko gaidīt no Banki kā Latvijas izlases trenera.

"Mums ir bijuši daudzi joki par to, kā būs, kad spēlēsim viens pret otru. Redzu līdzīgas lietas arī Latvijas komandā [un klubā], piemēram kombinācijas, taču tie ir pavisam citādāki spēlētāji," skaidroja Šengelija.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra grupā Latvijas izlases pretinieces būs Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlēs Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Latvijas basketbolisti 3.jūlijā aizvadīs otru grupas spēli un plkst.19 spēkosies ar Filipīnu komandu.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar kādu no B grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu