NATO valstis sagatavojušas militārās palīdzības pasākumus Ukrainai Trampa uzvaras gadījumā (2)

LETA
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: MEGAN BRIGGS/Getty Images via AFP

NATO valstis izstrādājušas jaunus pasākumus, lai sniegtu militāro palīdzētu Ukrainai gadījumā, ja novembrī paredzētajās ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēs Donalds Tramps, kurš ir solījis militāro palīdzību Kijivai samazināt, ziņo laikraksts "Wall Street Journal".

Tas vēsta, ka pasākumu nolūks ir sniegt ilgtermiņa atbalstu Ukrainai.

Šie pasākumi paredz, ka NATO nosūtīs uz Ukrainu augsta ranga civilo amatpersonu, bet Vācijas pilsētā Vīsbādenē tiks izveidota jauna alianses pavēlniecība, lai koordinētu bruņojuma piegādi Kijivai un Ukrainas karavīru apmācību, teikts publikācijā.

Operācijā "NATO drošības palīdzība un apmācība Ukrainai" piedalīsies aptuveni 700 karavīru no ASV un citām alianses valstīm. Viņi pārņems lielāko daļu misijas, ko ASV bruņotie spēki veic kopš 2022.gada februāra, kad Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, ziņo WSJ.

Par militāro palīdzību un mācībām atbildēs NATO, nevis Vašingtona, "tāpēc pat tad, ja ASV samazinās vai atcels atbalstu šiem centieniem, tie nepazudīs", laikrakstam sacījis bijušais ASV pastāvīgais pārstāvis NATO Ivo Dālders.

Gaidāms, ka par šiem pasākumiem tiks paziņots NATO samitā Vašingtonā nākamajā nedēļā, vēsta WSJ.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu