FOTO un VIDEO Pēc sprādzieniem Krimā gaisā manīts neparasts dūmu mākonis (1)

Apollo.lv
Foto: Nexta_tv/"X"

1.jūlijā raķešu draudu dēļ Kijivā un vairākos citos ziemeļu reģionos tika izsludināta gaisa trauksme. Okupētajā Krimā, Sevastopoles pilsētā Balaklavā, atskanēja sprādzieni, ziņo "Telegram" kanāls "Krimas vējš" un ārvalstu mediji.

"Telegram" kanāls dalījās ar fotoattēlu, norādot, ka to uzņēmuši vietējie iedzīvotāji. Fotogrāfijā redzams, ka virs Balaklavas paceļas neparasts dūmu mākonis.

Izdevums "The Kyiv Independent" uzsver, ka nevarēja neatkarīgi pārbaudīt šos ziņojumus. Arī Ukrainas Bruņotie spēki nav komentējuši šos ziņojumus. 

Savukārt 24. jūnijā pēc ukraiņu raķešu trieciena Krievijas okupētajā Sevastopolē tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Tika ziņots, ka notriektas raķetes atlūzas svētdien krievu okupētajā Krimā Sevastopoles pludmalē nogalināja četrus cilvēkus, bet 151 guva ievainojumus. 

Pēc notikušā Sevastopoles pludmale tika slēgta. Ārkārtējais stāvoklis ierobežo zināmas konstitucionālās brīvības, tajā skaitā pārvietošanās brīvību.

Sākotnēji par raķetes palaišanu atbildību uzņēmās Krievijas armija, taču vēlāk atsauca savu paziņojumu, apgalvojot, ka ukraiņi esot mērķējuši uz civilistiem.

Šos apgalvojumus skeptiski uztvēruši pat krievu propagandisti blogeri jeb tā dēvētie kara korespondenti, kas norādījuši, ka tuvumā atrodas vairāki Krievijas militārie objekti.

Sevastopole ir galvenā Krievijas Melnās jūras bāze, un pie pilsētas atrodas Balbekas kara lidlauks.

Krievijas armija izmanto okupētās Krimas teritoriju uzlidojumiem Ukrainai, un tāpēc tā kļuvusi par leģitīmu mērķi Ukrainas armijas prettriecieniem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu