VIDEO "Tas ir brīnums, ka esam dzīvi." Sprintere Vaičule un viņas vīrs stāsta par avāriju (3)

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Policija vēl noskaidro apstākļus ceļu satiksmes negadījumā, kurā cietusi Latvijas vadošā sprintere Gunta Vaičule. Kopā ar Latvijas Televīziju sportistes Guntas Vaičules vīrs Mārtiņš saņēmās apskatīt auto, kas atvests no avārijas vietas Balvu novada Rugājos, vēsta LTV.

"Viņš ietriecās šajās durvīs un tad mūs sagrieza, četri, pieci kūleņi. "Bez apstāšanās iebrauca sānā, tālāk jau kūleņi un stikli," stāstīja Mārtiņš.

Neatliekamo palīdzību viņi sauca paši. Dzērājšoferis jau bija aizmucis.

Dzērušais, kurš brauca ar dzīvesbiedres auto, jau bija iebēdzis mežā. Viņu meklēja gan cietušie, gan viņa draugi un dzīvesbiedre.

Mārtiņa tante slimnīcā nogādāta ar lūzumiem. Gunta avārijā sadūrusies ar stikliem, ir mazi nobrāzumi.

Jau ziņots, ka sākotnējā informācija liecina, ka "Volkswagen Passat" autovadītājs ceļa posmā Rēzekne - Gulbene, izbraucot no mazāk svarīga ceļa, nedeva ceļu automašīnai "Škoda Octavia", kurā atradās sportiste un kuru vadīja 1989.gadā dzimis vīrietis. "Škoda Octavia" kūleņojot sabojāja autobusu pieturu "Upatnieki".

"Škoda Octavia" automašīnā atradās arī 1963. un 1965. gadā dzimušas pasažieres, kuras nogādātas medicīnas iestādē.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 11. nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmes drošību". Greidāne skaidro, ka policija vēl noskaidro notikušā apstākļus, jo pašlaik vēl nav skaidrs, kurš bijis pie "Volkswagen" stūres.

Savukārt, komentējot Vaičules rakstīto, ka negadījumu izraisījis vadītājs alkohola reibumā, policijas pārstāve skaidro, ka aizturēšanas brīdī abi cilvēki, kas atradušies "Volkswagen", bijuši reibumā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar viņas pašas ierakstu "Facebook", Latvijas vadošā sprintere Vaičule nedēļas nogalē cietusi dzērājšofera izraisītā autoavārijā.

Kā aģentūrai LETA norādīja Vaičule, fiziski gūtās traumas nav tik smagas, lai liegtu startēt jau šajā nedēļas nogalē Valmierā paredzētajā Prezidenta balvā, taču pagaidām vēl nav izlemts par dalību šajos mačos. Šovasar gaidāmajās olimpiskajās spēlēs viņa noteikti startēs, uzsvēra sportiste.

Vaičule feisbukā raksta, ka, braucot no Latvijas čempionāta Valmierā, uz šosejas ceļa posmā Gulbene-Rēzekne, kāds stipri iereibis kungs, nedodot viņu mašīnai ceļu, ietriecies tās sānā, kā rezultātā spēkrats aizkūleņoja, piezemējoties uz jumta.

"Mašīna ir pilnībā iznīcināta, mēs visi dzīvi un tikuši sveikā cauri ar sasitumiem, dažām skrambām un salīdzinoši vieglām traumām. Kamēr mēs mēģinājām izkļūt no savas automašīnas, avāriju izraisījušais šoferis iebēga mežā," raksta Vaičule.

Vaičule arī aicina tos, kas avāriju redzēja un kas pie ģimenes auto apstājās pirmie, atsaukties, jo var noderēt viņu liecības.

"Mēs brīnumainā kārtā esam veseli. Tas pateicoties drošība jostām un visām automašīnas drošības sistēmām. Tikai sagadīšanās pēc mūsu meitiņa brauca ar citu auto. Es nevaru būt laimīgāka par šo izvēli," raksta sportiste.

Sestdien Valmierā Latvijas čempionātā vieglatlētikā Vaičule izpildīja Parīzes olimpisko spēļu normatīvu 400 metru sprintā, stadiona apli veicot 50,83 sekundēs. Savu personīgo rekordu viņa laboja par 0,42 sekundēm un tikai 0,12 sekunžu pietrūka, lai labotu Vinetas Ikaunieces pirms 36 gadiem sasniegto Latvijas rekordu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu