Latvijā vairākās novērojumu stacijās pārspēts 1. jūlija karstuma rekords

LETA
Cilvēki atvēsinās pie strūklakas karstajā vasaras dienā.
Cilvēki atvēsinās pie strūklakas karstajā vasaras dienā. Foto: Ieva Lūka/LETA

1. jūlijā līdz plkst. 13 trijās novērojumu stacijās valsts austrumu daļā labots jūlija pirmās dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Alūksnē termometra stabiņš pakāpās līdz +29,5 grādiem, Daugavpilī - līdz +31,5 grādiem. Karstuma rekords pārspēts arī Gulbenē, kur gaisa temperatūra sasniedza +30,2 grādus.

No rietumiem Latviju šķērso aukstā atmosfēras fronte, daudzviet līst, vietām līst ļoti stipri un ducina pērkons. Gaisa temperatūra Kurzemē, kā arī daudzviet Zemgalē un Vidzemes rietumos, tai skaitā galvaspilsētā, pazeminājusies līdz +16..+19 grādiem.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas austrumu daļā iespējams spēcīgs pērkona negaiss - ļoti stipras lietusgāzes, vētra un lielgraudu krusa, brīdina sinoptiķi.

Lielākais stihijas risks ir Latgalē, īpaši piesardzīgiem jābūt arī Sēlijas un Vidzemes austrumu daļas iedzīvotājiem. Mākoņi pārvietosies no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem.

Valsts rietumu un centrālajā daļā, kur gaisa temperatūra jau ir pazeminājusies, pērkona negaiss un stiprs lietus vairs nav gaidāms.

Uz augšu