"Mums nav, ko zaudēt." Kurucs pauž pārliecību pirms kvalifikācijas

LETA
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rodions Kurucs.
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rodions Kurucs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā cīnīsies ar pārliecību un stipru mentalitāti, sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra valstsvienības uzbrucējs Rodions Kurucs.

Latvijas izlase otrdien Rīgā sāks olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā uzvarējusī komanda svētdien iegūs ceļazīmi uz Olimpiādi. Kā stāstīja Kurucs, izlasē noskaņojums ir ļoti labs, tikai grūti bijis atvadīties no tiem spēlētājiem, kuri netika iekļauti sastāvā.

"Esam atpūtušies pēc smagas spēles un pārlidojuma, tagad esam gatavi ar visiem spēkiem," teica Kurucs.

Stāstot par atbildību pirms gaidāmā turnīra, Kurucs uzsvēra, ka ir pārliecināts gan par savu, gan komandas varējumu šajā turnīrā. "Izlasē vienmēr atdodu no sevis visus 100%. Mums nav, ko zaudēt, un ir tikai viens mērķis, ko sasniegt kopā. Domāju, ka arī to izdarīsim. Ejam uz šīm spēlēm ar pārliecību un stipru mentalitāti," pauda basketbolists.

Pēc aizvadītajām pārbaudes spēlēm, kurās latvieši uzvarēja Ēģipti un zaudēja Somijai, ir izdarīti secinājumi par niansēm, kas jāuzlabo olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. "Jāuzlabo spēles sākums, jāspēlē agresīvi un jāpilda trenera nosacījumus. Nedarījām to no paša sākuma, tāpēc viņi iemeta vairākus metienus," par zaudējumu somiem stāstīja Kurucs.

Latvijas izlases pretinieci Gruzijas valstsvienību Kurucs raksturoja kā komandu, kas ir ātra un kurā ir daudz garo spēlētāju. "Spēles atslēga būs aizsardzība. Uzbrukumā centīsimies viņus kustināt, jo viņiem nav tādas mobilitātes, kā mums," secināja Kurucs.

Viens no pēdējiem atskaitītajiem spēlētājiem bija Anžejs Pasečņiks, tādējādi izlase turnīrā spēlēs bez izteikta centra spēlētāja. "Treneris izvēlējās sastāvu, skatoties uz to, kādi būs pretinieki. Piemēram, Gruzijas izlasē ir daudzi mobili ceturtie, nevis izteikti piektie numuri," atzina Kurucs.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam. Latvijas valstsvienība A grupas turnīrā 2.jūlijā, plkst.19, spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 3.jūlijā, plkst.19, - ar Filipīnu komandu.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar kādu no B grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu