FOTO UN VIDEO Ūdens līdz ceļiem un paralizēta satiksme. Rīgu pārsteidz smagas lietusgāzes

Foto: TVNET aculiecinieks

Jūlijs Rīgā sācies ar īpaši stiprām lietusgāzēm, kas dažviet pilsētā izveidojušas "ezeriņus". Lai tos likvidētu, pirmdienas laikā Rīgā strādās 11 ūdens atsūknēšanas tehnikas vienības.

Video: Lietusgāzes Sarkandaugavā 

Spēcīgu lietusgāžu laikā Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma vai tā vēl nav atjaunota.

Video: 1. jūlija lietusgāzes

Lietusgāžu laikā mēdz izveidoties peļķes tādās vietās kā, piemēram, Viestura prospekts, Kartupeļu un Mālu ielas krustojums, atsevišķās ielās Bolderājā un Čiekurkalnā un citviet.

Video: 1. jūlija lietusgāzes

Lietus dēļ apstājusies 7. un 10 tramvaju kustība, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Foto: 1. jūlija lietusgāzes

Autobusu un trolejbusu satiksme neesot būtiski traucēta.

Tehnika izbrauks uz vietām, kur peļķu dēļ transportlīdzekļu satiksme būs apgrūtinoša.

Par applūdušām ielu brauktuvēm pašvaldība aicina ziņot Rīgas domes Satiksmes vadības centram pa bezmaksas informatīvo tālruni 80003600.

Pie apjomīga un vienlaicīga nokrišņu daudzuma notekūdeņu sistēma uzreiz nevar novadīt visu ūdens apjomu, tas aizplūst pakāpeniski, informē Ārtelpas un mobilitātes departamentā.

Patlaban tiek gatavota specializētā tehnika - hidrodinamiskās mašīnas, lai uzreiz pēc lietusgāzēm tās dotos pilsētas ielās un nosūknētu uz brauktuvēm sakrājušos lietus ūdeni vietās, kur tas pats neaizplūst. Savukārt ielu uzturēšanas speciālisti pārbaudīs, vai nav nosprostotas kanalizācijas akas, un nepieciešamības gadījumā tās attīrīs, lai sistēma varētu novadīt lieko ūdens apjomu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu