NOSKATIES Divi nokauti vienā cīņā! UFC superzvaigzne izskolo bijušo čempionu

Apollo.lv
Alekss Pereira un Jirži Prohāzka.
Alekss Pereira un Jirži Prohāzka. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sestdien, 29. jūnijā, jauktās cīņas mākslas (MMA) organizācijas UFC cīkstonis Alekss Pereira ar fantastisku nokautu uzveica Jiržī Prohāzku un aizsargāja pasaules čempiona titulu pussmagajā svarā (93 kg).

Cīņu vakarā "UFC 303" Brazīlijas superzvaigzne Pereira otro reizi divu gadu laikā tikās ar izcilo Čehijas cīkstoni Prohāzku. Pirmajā cīņā brazīlietis uzvarēja ar nokautu otrajā raundā un kļuva par pussmagā svara čempionu.

Tomēr cīņas rezultāts tika apvīts ar šaubām par Prohāzkas stāvokli, kad tiesnesis apturēja cīņu. Liela daļa fanu, kā arī pats Čehijas cīkstonis, uzskata, ka duelim bija jāturpinās pēc nokdauna. 

Lieki teikt, ka par abu zvaigžņu otrās cīņas rezultātu nav nekādu šaubu.

Pereira jau no pirmās minūtes pilnībā kontrolēja dueli. Pirmajā raundā brazīlietis trāpīja 27 sitienus, bet Prohāzka tikai septiņus. Pēdējā sekundē Pereira trāpīja perfektu kreiso āķi, par ko viņš ir slavens, un nosūtīja pretinieku nokdaunā. Lai atkal nebūtu nekādu pārpratumu, tiesnesis atļāva Prohāzkam turpināt un gatavoties otrajam raundam. 

Tomēr ar vienu minūti nepietika, lai Čehijas sportists atgūtos. Pereira ar pirmo spērienu otrajā raundā gāza Prohāzku zemē. Pēc vairākiem papildus sitieniem cīņa tika apturēta.

Video: Otrais nokdauns no vairākiem kameru rakursiem

Brazīlijas cīņu sporta leģenda Pereira 2021. gadā pievienojās UFC. Pirms tam viņš cīnījās kikboksā, izcīnot vairākus prestižus pasaules titulus. Savas nelielās MMA pieredzes, kā arī vecuma (tobrīd 34) dēļ Pereiram netika prognozēti augsti sasniegumi UFC. Tomēr trīs gadus vēlāk viņš ir organizācijas lielākā zvaigzne.

Pereira uzvarējis astoņās no savām deviņām cīņām UFC, sakāvis piecus pasaules čempionus un izcīnījis čempionu titulu divās svara kategorijās. Brazīlietis plāno doties arī uz smagāko svaru (līdz 120 kg). Pereira var kļūt par pirmo cīkstoni UFC vēsturē, kurš izcīnījis titulus trīs dažādās svara kategorijās.

Savukārt Prohāzka savā UFC karjerā ir izcīnījis četras uzvaras sešās cīņās. 2022. gadā viņš kļuva par pussmagā svara čempionu, elpu aizraujošā duelī uzveicot Gloveru Teišeru. Prohāzkam nācās atteikties no sava titula savainojuma dēļ, bet vairāk nekā gadu vēlāk viņš atgriezās ar jau pieminēto zaudējumu Pereiram.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu