"Mašīna ir pilnībā iznīcināta." Latvijas vadošā sprintere Vaičule cietusi autoavārijā

LETA
Gunta Vaičule kvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Gunta Vaičule kvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība/athletics.lv

Latvijas vadošā sprintere Gunta Vaičule nedēļas nogalē cietusi dzērājšofera izraisītā autoavārijā, liecina sportistes ieraksts sociālās tīklošanās vietnē "Facebook"

Kā aģentūrai LETA norādīja Vaičule, fiziski gūtās traumas nav tik smagas, lai liegtu startēt jau šajā nedēļas nogalē Valmierā paredzētajā Prezidenta balvā, taču pagaidām vēl nav izlemts par dalību šajos mačos. Šovasar gaidāmajās olimpiskajās spēlēs viņa noteikti startēs, uzsvēra sportiste.

Vaičule feisbukā raksta, ka, braucot no Latvijas čempionāta Valmierā, uz šosejas ceļa posmā Gulbene-Rēzekne, viņu mašīnai nedodot ceļu, kāds stipri iereibis kungs ietriecies viņu auto sānā, kā rezultātā spēkrats aizkūleņoja, piezemējoties uz jumta.

"Mašīna ir pilnībā iznīcināta, mēs visi dzīvi un tikuši sveikā cauri ar sasitumiem, dažām skrambām un salīdzinoši vieglām traumām. Kamēr mēs mēģinājām izkļūt no savas automašīnas, avāriju izraisījušais šoferis iebēga mežā," raksta Vaičule.

Vaičule arī aicina, ka tie, kas avāriju redzēja un kas pie ģimenes auto apstājās pirmie, atsaukties, jo var noderēt viņu liecības.

"Mēs brīnumainā kārtā esam veseli. Tas pateicoties drošība jostām un visām automašīnas drošības sistēmām. Tikai sagadīšanās pēc mūsu meitiņa brauca ar citu auto. Es nevaru būt laimīgāka par šo izvēli," raksta sportiste.

Sestdien Valmierā Latvijas čempionātā vieglatlētikā Vaičule izpildīja Parīzes olimpisko spēļu normatīvu 400 metru sprintā, stadiona apli veicot 50,83 sekundēs. Savu personīgo rekordu viņa laboja par 0,42 sekundēm un tikai 0,12 sekundes atpalika, lai labotu Vinetas Ikaunieces pirms 36 gadiem sasniegto Latvijas rekordu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu