Likvidē biedrību "Krievijas veterānu savienība Latvijā". To vadījis arī no valsts izraidītais Katkovs

LETA
Boriss Katkovs.
Boriss Katkovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Jāņiem izbeigt darbību un sākt likvidāciju nolēmusi biedrība "Krievijas veterānu savienība Latvijā", liecina tās paziņojums oficiālajā izdevumā.

Par biedrības likvidatoru iecelts viens no tās līdzšinējiem vadītājiem, Krievijas pilsonis Oļegs Kalmikovs. Bez viņa organizācijas vadībā bija arī divi citi Krievijas pilsoņi – šogad no Latvijas izraidītais Boriss Katkovs un Aleksandrs Sidorenko.

Kā liecina "firmas.lv" dati, biedrība pēdējo pārskatu iesniegusi par 2021.gadu, kad tā neuzrādīja nekādus ieņēmumus vai tēriņus. Kā biedrības darba mērķis bijis norādīts "veterānu apvienošana kopīgas sabiedriskās darbības, veterānu draudzības nostiprināšanas, sadarbības un savstarpējās palīdzības nolūkos un veterānu un viņu ģimenes locekļu sociāli ekonomisko, darba un personas tiesību aizsardzība".

Kā ziņots, 2024.gada janvārī no Latvijas tika izraidīts Krievijas "militārais pensionārs", "Latvijas un Krievijas sadarbības asociācijas" vadītājs Boriss Katkovs.

Pēc Valsts drošības dienesta (VDD) iniciatīvas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) Katkovu iekļāva melnajā sarakstā un viņš tika izraidīts no valsts. Katkovs melnajā sarakstā tika iekļauts par ilgstošu un sistemātisku darbošanos Krievijas interesēs.

Viņa vadītā asociācija bija reģistrēta 1999.gadā, un kopš tā laika "pārstāvējusi Krievijas pilsoņu kopienu, veidojot sadarbību ar Krieviju". Organizācijā bez Katkova darbojās arī Marija Katkova, Igors Solovjovs un Krievijas pilsoņi Aleksandrs Sidorenko un Oļegs Kalmikovs. Līdz pat 2016.gada 30.maijam biedrībai bija piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. "Firmas.lv" dati rāda, ka šī gada februārī likvidācija sākta arī šai biedrībai, par likvidatoriem ieceļot Kalmikovu un Mariju Katkovu.

Krievijas medijos un aktīvistu lokā par Katkova izraidīšanu tika sacelta brēka, pasniedzot to kā Latvijas valsts vēršanos pret savārgušu pensionāru.

Pēc Jāņiem likvidācija sākta arī biedrībai "Krievijas pilsoņu apvienībai "Korni"", kuras vadītāji arī bija Kalmikovs un Boriss Katkovs, kā arī Krievijas pilsonis Sergejs Redņevs. Kā šīs biedrības darba mērķi bija deklarēti "integrācijas procesu veicināšana, Latvijā pastāvīgi dzīvojošo Krievijas pilsoņu saišu ar visiem Latvijas iedzīvotāju slāņiem stiprināšana, attiecību starp Latviju un Krieviju attīstības un stiprināšanas procesa veicināšana".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu