Karību jūras reģionā gatavojas potenciāli bīstamai viesuļvētrai

LETA
Foto: AFP/SCANPIX

Viesuļvētra "Berila", tuvojoties Karību jūras dienvidaustrumiem varētu sasniegt ceturtās kategorijas vētras statusu, un svētdien amatpersonas aicināja cilvēkus meklēt patvērumu.

Vētras brīdinājumi ir spēkā Barbadosā, Sentlūsijā, Grenadā un Sentvinsenta un Grenadīnās.

Maiami bāzētais ASV Nacionālais viesuļvētru centrs brīdināja, ka "Berila" var nest dzīvību apdraudoša spēka vēju un vētru. Ceturtā kategorija ir otra bīstamākā piecu kategoriju skalā.

Svētdien "Berila" atrodas ap 750 kilometru attālumā no Barbadosas dienvidaustrumiem kā otrās kategorijas vētra.

Gaidāms, ka gar Barbadosas dienvidiem vētra pārvietosies pirmdienas rītā, dodoties pa Karību jūru uz Jamaiku kā spēcīga viesuļvētra. Gaidāms, ka nākamās nedēļas vidū, tuvojoties Meksikai, tās spēks mazināsies.

Vētrai sasniedzot sauszemi, viļņu augstums var sasniegt pat trīs metrus, Barbadosā un tai tuvējās salās nesot lietu līdz 15 centimetriem.

Barbadosā un citās salās pie degvielas uzpildes stacijām un pārtikas veikaliem veidojās garas rindas.

Sestdien Barbadosā bija tūkstošiem cilvēku uz kriketa lielāko pasākumu pasaules kausa "Twenty20" finālu. Daļa līdzjutēju centās samainīt biļetes, lai ātrāk dotos prom no vētras riska zonas.

Sentlūsijā svētdienas vakarā tiks slēgtas institūcijas. Pirmdien skolas un uzņēmumi nestrādās.

Atlantijas okeānā viesuļvētru sezona turpinās no 1.jūnija līdz 30.novembrim. Tiek lēsts, ka šogad vētras būs spēcīgākas nekā vidēji ierasts. Tiek pieļauta 17-25 vētru, kurām bīstamības dēļ tiek dots vārds, veidošanās. Vidēji Atlantijas okeāna vētru sezonā ir 14 tādas vētras.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu