Jūlija pirmajā dienā vietām gaidāms lietus

LETA
Kaķis uz ielas.
Kaķis uz ielas. Foto: Lita Krone/LETA

Jūlijs sāksies ar mākoņainu un vietām lietainu dienu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Dienā gaidāms mākoņains laiks, tomēr vietām debesis skaidrosies. No dienas vidus centrālajos un austrumu rajonos iespējams lietus un dažviet arī pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas negaisa laikā brāzmās sasniegs 15-19 metrus sekundē. Gaiss iesils no +18…+23 grādiem valsts rietumu rajonos, līdz +29…+32 grādiem austrumu rajonos.

Rīgā dienā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, pēcpusdienā iespējams īslaicīgs lietus, kā arī pērkona negaiss. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27…+29 grādiem.

Aizvien spēkā dzeltenais karstuma brīdinājums. Eksperti brīdina, ka karstums rada papildu slodzi sirds un asinsvadu, kā arī elpošanas orgānu sistēmām. Vecāki cilvēki, zīdaiņi, kā arī citu vecuma grupu pārstāvji, kas sirgst ar hroniskām saslimšanām, tiek pakļauti veselības traucējumu riskam. Tāpat dienas vidū UV indekss sasniegs augstu līmeni, tāpēc cilvēkiem jābūt piesardzīgiem un nevajadzētu ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Uz augšu