Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

ASV no bada nomirst sešus gadus vecs zēns. Tēvam piespriests mūža ieslodzījums

Notiesātais tēvs.
Notiesātais tēvs. Foto: AP/Scanpix

Arizonas štatā kādam vīrietim ir piespriests cietumsods uz atlikušo mūžu, pamatojoties uz apsūdzībām, kuru starpā ir arī viņa 6 gadus vecā dēla pirmās pakāpes slepkavība. Zēns 2020. gadā nomira no bada, ziņo "The Associated Press".

Kokonīno apgabala tiesnesis 28 gadus vecajam Entonijam Martinesam 28. jūnijā piesprieda mūža ieslodzījumu par slepkavību. Viņa cietumsoda laiku papildina arī apsūdzības par vardarbību pret mirušo bērnu un vecāko dēlu.

Laikraksts "Arizona Daily Sun" ziņo, ka Martiness tiesas sēdes laikā atteicās runāt, bet uzrakstīja vēstuli saviem bērniem, kuru skaļi nolasīja vīrieša aizstāvis.

Apsūdzētais tēvs savā vēstulē atvainojās "par visām lietām, ko esmu nodarījis".

Varas iestādes ziņo, ka bojāgājušais zēns Dešons Martiness vairāk nekā mēnesi tika turēts ieslēgts nelielā garderobes istabā 16 stundas dienā kopā ar savu vecāko brāli.

Šis bija tēva piespriestais sods zēniem par to, ka pa nakti "zaguši" ēdienu, kamēr vecāki gulēja.

Tiesnesis Teds Rīds uzsvēra vairākus vainu pastiprinošus faktorus Martinesa tiesas prāvā, aprakstot noziegumus kā īpaši šausmīgus un nežēlīgus.

Autopsija uzrādīja, ka nāves brīdī zēns svēra vien 8 kilogramus. Stipri zem vidējā svara viņa vecumā.

Zēnu māte Elizabete Arhibeka tika uz mūžu notiesāta jau 2023. gada jūlijā. Viņa atzina savu vainu pirmās pakāpes slepkavībā.

Tiesnesis arī atklāja, ka Martinesam bijusi traumatiska bērnība un ka viņš iepriekš nav sodīts tiesas ceļā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu