Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO ASV zemes iegruvums "izkampj" caurumu futbola laukumā

Foto: Reuters/ScanPix

Altonā, Illinoisas štatā milzīgs zemes iegruvums "aprijis" daļu no futbola laukumu kompleksa, kas uzcelts virs kaļķakmens raktuvēm Ilinoisas dienvidos. Līdz ar laukuma segumu, iegruvums sev līdzi "pakampa" arī apgaismes stabu, ziņo "The Associated Press".

"Neviens iegruvuma laikā nebija laukumā un netika ievainots. Tas ir vissvarīgākais," intervijā "The (Alton) Telegraph" sacīja Altonas mērs Deivids Goins.

Novērošanas kameru video, kurā fiksēta bedres pēkšņā izveidošanās, redzams, kā futbola laukuma gaismas stabs pazūd zemē kopā ar soliņiem un mākslīgo zālienu.

Tiek lēsts, ka bedre ir vismaz 30,5 metrus plata un līdz 15,2 metriem dziļa, sacīja Maikls Heinss, pilsētas parku un atpūtas vietu departamenta direktors.

"Tas bija sirreāli. Līdzīgi kā filmā, kur zeme vienkārši pazūd tev zem kājām," telekanālam KMOV-TV sacīja Heinss.

Uzņēmums "New Frontier Materials Bluff City" paziņoja, ka iegruvuma cēlonis ir "zemes virsmas iegrimšana" uzņēmuma pazemes raktuvēs, kas atrodas aptuveni 40 kilometrus uz ziemeļiem no Sentluisas.

Par notikumu ziņots ASV federālajai raktuvju drošības un veselības pārvaldei, sacīja uzņēmuma pārstāvis Mets Bārkets. Viņš ziņu aģentūrai "The Associated Press" atklāja, ka kaļķakmens raktuves atrodas aptuveni 52 metrus zem zemes, un pēc viņa domām, tās atrodas tieši zem vietas, kur iegruva futbola laukums.

"Skartā teritorija ir norobežota un pārskatāmā nākotnē paliks ierobežota, kamēr inspektori un eksperti pārbaudīs raktuves un veiks remontdarbus," teikts Bārketa paziņojumā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu