Ņujorkā nošauts 13 gadus vecs zēns, kurš pret policistiem pavērsis šaujamieroča repliku (13)

LETA
Nogalinātā zēna māte.
Nogalinātā zēna māte. Foto: Reuters/ScanPix

Policists Ņujorkā nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi, kurš bēga no policijas ar šaujamieroča repliku, 29. jūnijā paziņoja vietējās amatpersonas.

Jūtikas policijas priekšnieks Marks Viljamss informēja, ka incidents noticis piektdienas vakarā, kad policija apturēja divus jauniešus.

Viens no viņiem sāka bēgšanu un pavērsa pret policistiem šaujamierocim līdzīgu priekšmetu.

Viljamss apliecināja, ka starp vienu no policistiem un jauniešiem notika cīņa uz zemes, kad policists izšāva vienu reizi, trāpot krūtīs.

Policisti sniedza pusaudzim tūlītēju medicīnisko palīdzību un viņš tika nogādāts slimnīcā, kur nomira.

Viņš informēja, ka notikuma vietā atrasta ieroča "Glock 17 Gen 5" replika ar noņemamu magazīnu, kurai bijuši oriģinālam atbilstoši uzraksti, marķējumi un sērijas numuri.

Zēna turētais replikas šaujamierocis.
Zēna turētais replikas šaujamierocis. Foto: AP/Scanpix

Abi 13 gadus vecie pusaudži tika apturēti saistībā ar izmeklēšanu par bruņotu laupīšanu, jo atbilda aizdomās turēto aprakstam. Viens no viņiem arī gājis pa ielas braucamo daļu, kas ir vietējo satiksmes noteikumu pārkāpums.

Kā liecina policistu apģērbam piestiprinātās kameras ieraksts, policists informē pusaudžus, ka veiks pārbaudi, lai pārliecinātos, ka viņiem nav ieroča, kad viens no viņiem sāk bēgt un pavērš pret policistiem, kas dzenas viņam pakaļ, ierocim līdzīgu priekšmetu.

Nošautais pusaudzis tiek identificēts kā 13 gadus vecais Njahs Mvajs, kurš ir Mjanmā dzimis karenu kopienas bēglis un mācījās Donovanas vidusskolas 8. klasē.

Mohokas upes krastos esošajā Jūtikā dzīvo vairāk nekā 65 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 4200 cilvēku ir no Mjanmas, liecina bezpeļņas organizācijas "The Center", kas palīdz bēgļiem, dati.

Kareni ir etniskā minoritāte, kas kopā ar citām grupām cīnās pret Mjanmas huntu.

Policists, kas izšāva, Patriks Hasnejs un vēl divi viņa kolēģi ir atstādināti uz izmeklēšanas laiku.

ASV pēdējo gadu laikā notikuši vairāki incidenti, kad policisti aizturēšanas laikā nošāvuši pusaudžus un jauniešus. Sabiedrībā tas izraisījis sašutumu un pat plašus protestus, jo nereti šie jaunieši ir no etnisko minoritāšu grupām un neapbruņoti.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu