EURO 2024 par vietu ceturtdaļfinālā cīnīsies favorītes Anglija un Spānija

LETA
Anglijas futbola izlase.
Anglijas futbola izlase. Foto: Reuters/ScanPix

2024. gada Eiropas čempionātā 30. jūnijā Vācijā tiks noskaidrotas vēl divas ceturtdaļfinālistes, par vietu labāko astotniekā cīnoties Anglijai ar Slovākiju un Spānijai ar Gruziju.

Vispirms plkst.19 pēc Latvijas laika Gelzenkirhenē tiksies Anglija un Slovākija, bet plkst.22 Ķelnē spēkosies Spānija un Gruzija. Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Anglijas futbolisti apakšgrupā ar 1:0 pārspēja Serbiju un spēlēja neizšķirti ar Dāniju (1:1) un ar Slovēniju (0:0), ieņemot grupā pirmo vietu ar pieciem punktiem. Savukārt Slovākija ar 1:0 apspēlēja Beļģiju, piekāpās Ukrainai ar 1:2, spēlēja neizšķirti ar Rumāniju (1:1) un apakšgrupā ierindojās trešajā pozīcijā.

Piecās no sešām abu komandu tikšanās reizēm pārāki bijuši angļi, bet 2016.gadā Eiropas čempionātā grupu turnīrā cīņa noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Slovāki Eiropas čempionātā sasnieguši izslēgšanas spēlēs tikai trešo reizi.

Tikmēr spāņi apakšgrupā ar 3:0 sagrāva Horvātiju, pārspēja Itāliju ar 1:0, ar tādu pašu rezultātu apspēlējot arī Albāniju, un apakšgrupā droši ieņēma pirmo vietu. Gruzija ar 1:3 zaudēja Turcijai, spēlēja neizšķirti ar Čehiju (1:1) un ar 2:0 uzvarēja Portugāli, nodrošinot trešo vietu apakšgrupā.

Gruzijai šajā mačā sakrāto dzelteno kartīšu dēļ nevarēs palīdzēt Anzors Mekvabišvili.

Spānijas futbolisti nav spējuši pārvarēt astotdaļfinālu pēdējos trīs Eiropas čempionātos, kamēr gruzīni sasnieguši izslēgšanas spēles pirmo reizi.

Abas izlases laukumā tikušās septiņas reizes, pēdējās divas savstarpējās spēles aizvadot Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad pārliecinošas uzvaras ar 7:1 un 3:1 svinēja spāņi.

1.jūlijā astotdaļfināla mačos tiksies Francija ar Beļģiju un Portugāle ar Slovēniju un 2.jūlijā - Rumānija ar Nīderlandi un Austrija ar Turciju.

Sestdien pirmajos astotdaļfināla mačos Šveice ar 2:0 pārspēja Itāliju, bet Vācija ar 2:0 bija pārāka pār Dāniju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūst katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās trešajā vietā finišējušās valstsvienības.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu