Jūnija pēdējā dienā spēkā dzeltenais karstuma brīdinājums

Apollo.lv
Cilvēki pludmalē pie Dzintariem.
Cilvēki pludmalē pie Dzintariem. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēdējā jūnija diena Latvijā būs sausa un mākoņu debesīs nebūs daudz. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +26…+30 grādi, līča piekrastē +23…+25 grādi, ziņo Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Rīgā diena aizritēs ar sausu un daļēji mākoņainu laiku. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27…+28 grādu atzīmei.

Spēkā dzeltenais karstuma brīdinājums – karstums rada papildu slodzi sirds un asinsvadu, kā arī elpošanas orgānu sistēmām. Vecāki cilvēki, zīdaiņi, kā arī citu vecuma grupu pārstāvji, kas sirgst ar hroniskām saslimšanām, tiek pakļauti veselības traucējumu riskam!

Dienas vidū UV indekss sasniegs augstu līmeni – ievēro piesardzību un ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Naktī uz 1. jūliju būs mainīgs mākoņu daudzums, bet bez būtiskiem nokrišņiem. Lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, no rīta pakāpeniski iegriezīsies no rietumiem, jūras piekrastē brāzmās pastiprināsies 15-19 m/s. Gaiss atdzisīs līdz +20…+24 grādiem, rietumu rajonos līdz +17…+20 grādiem.

Rīgā daļēji mākoņains, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Nakts būs silta, termometra stabiņš noslīdēs vien līdz +22…+24.

Uz augšu