Atsācies negaisa dēļ pārtrauktais mačs starp Dānijas un Vācijas izlasēm

Papildināts 23:02, 29. jūnijs, 2024
Foto: Euro24Ooc/"X"

Sestdien Dortmundē negaisa dēļ pirmajā puslaikā tika pārtraukts Vācijas un Dānijas izlašu astotdaļfināla mačs Eiropas čempionātā, futbolistiem laukumā atgriežoties pēc apmēram pusstundu ilgas pauzes.

Kad pirmajā puslaikā bija palikušas desmit minūtes, negaisa dēļ mačs tika apturēts. Apmēram pēc 20 minūtēm futbolisti atgriezās laukumā un pēc piecu minūšu iesildīšanās turpināja spēli no 35.minūtes.

Ceturtdaļfinālā šī mača uzvarēja tiksies ar Spāniju vai Gruziju.

Jau ceturtajā minūtē pēc stūra sitiena bumbu vārtos ieraidīja Niko Šloterbeks, taču tika konstatēts noteikumu pārkāpums pret Dānijas izlases futbolistu, tādējādi rezultāts saglabājās 0:0. Pāris minūtes vēlāk pēc Jozua Kimmiha sitiena no distances Kaspers Šmeihels glāba dāņus no nonākšanas iedzinējos.

Turpinājumā Šmeihels vēl pāris reizes liedza vāciešiem gūt vārtus, apturot viņu sitienus.

30.jūnijā astotdaļfināla mačos tiksies Anglija ar Slovākiju un Spānija ar Gruziju, 1.jūlijā - Francija ar Beļģiju un Portugāle ar Slovēniju un 2.jūlijā - Rumānija ar Nīderlandi un Austrija ar Turciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūst katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās trešajā vietā finišējušās valstsvienības.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā uzvarēja Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Vācijas futbola izlases sastāvs: Manuels Neiers, Jozua Kimmihs, Antonio Rīdigers, Niko Šloterbeks, Dāvids Raums, Roberts Andrihs, Toni Kross, Lerojs Sanē, Ilkajs Gindoans, Džamals Musiala, Kajs Hāvercs.

Dānijas futbola izlases sastāvs: Kaspers Šmeihels, Joakims Andersens, Janniks Vestergords, Andrēass Kristensens, Aleksandrs Bahs, Tomass Delanijs, Pjērs Emīls Hojbjergs, Joakims Mēle, Kristians Ēriksens, Andrēass Skovs Olsens, Rasmuss Hejlunds.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu