"Capitals" NHL drafta trešajā kārtā izraugās Latvijas hokejistu Mateiko

LETA
Papildināts 22:55, 29. jūnijs, 2024
Latvijas hokejists Ēriks Mateiko
Latvijas hokejists Ēriks Mateiko Foto: IIHF.com

Vašingtonas "Capitals" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā trešajā kārtā izraudzījās Latvijas hokejistu Ēriku Mateiko.

"Capitals" izraudzījās Mateiko ar kopumā 90.numuru. Tas ir augstākais numurs ar kādu draftēts latviešu hokejists kopš 2015.gada, kad ar 68.numuru Toronto "Maple Leafs" izraudzījās Mārtiņu Dzierkalu.

Mateiko iepriekšējās divas sezonas spēlēja Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) un šosezon Sentdžonas "Sea Dogs" vienībā 49 spēlēs guva 23 vārtus un iekrāja 20 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Monreālas "Canadiens" ar piektajā kārtā ar 134.numuru izraudzījās vārtsargu Miku Vecvanagu.

18 gadus vecais vārtsargs iepriekš divas sezonas spēlēja junioru līgās Zviedrijā, bet aizvadītajā sezonā atgriezās Latvijā un spēlēja Hokeja skolas "Rīga" rindās, kā arī kopā ar Latvijas U-18 izlasi sasniedza ceturtdaļfinālu pasaules čempionātā, kurā viņš četros mačos vidēji ielaida 3,84 ripas, atvairot 89,4% metienu.

Vēl septītajā kārtā Anaheimas "Ducks" ar 214.numuru izvēlējās aizsargu Darelu Uļjanski.

Latviešu aizsargs pēdējās trīs sezonas spēlēja Zviedrijā un Stokholmas AIK U-20 komandas rindās šosezon 47 mačos iekrāja 32 (13+19) rezultativitātes punktus. Viņš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Latvijas izlasi gan U-18, gan U-20 pasaules čempionātos.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu.

Jau ziņots, ka piektdien Sanhosē "Sharks" ar pirmo numuru NHL draftā izraudzījās Maklinu Selebrīni.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu