VIDEO Meklē sociālos audzinātājus bērniem, kuri pieredzējuši smagu vardarbību

Apollo.lv
Bērns. Ilustratīvs attēls.
Bērns. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Augustā Siguldas novadā durvis vērs unikāla vieta Latvijā – "Foršā māja". Tas būs aprūpes centrs bērniem, kuri pieredzējuši smagu vardarbību un kuriem valstī pieejamās atbalsta programmas nepalīdz, vēsta LTV.

Viņus dēvē arī par negribētiem bērniem. Izņemti no ģimenēm, viņi "mētājas" pa aprūpes centriem un skolām, uzvedības dēļ no viņiem atsakās audžuģimenes. Jaunā pakalpojuma ieviesēji veidotāji tic, ka šiem bērniem var palīdzēt, šobrīd lielākā problēma – atrast audzinātājus.

"No viņa atsakās bioloģiskie vecāki, audžu vecāki, skolas.

Un mums šo gadu laikā ir grūti ar šo sadzīvot. Ka šie bērni nesaņem adekvātu palīdzību," sacīja "Allažu ģimenes un bērnu atbalsta centra" vadītāja Aelita Ziemele.

"Mēs sagaidām cilvēkus, kuri ir savaldīgi, kuri spēj gudriem vārdiem konteinēt jeb to bērna uzvedību, kura ir neciešama un briesmīga, pārstrādāt sevī, laukā dodot mieru," sacīja pakalpojuma "Foršā māja" klīniskās daļas vadītājs Uldis Ābele.

Jaunajā mājā dzīvos bērni vecumā no pieciem līdz 13 gadiem. Darbā aicina 12 pieaugušos, kuri gatavi strādāt maiņās - gan pa dienu, gan pa nakti.

Ar astoņiem bērniem būs četri pieaugušie. Likme ir 1600 eiro un papīra. Un tā ir divas reizes lielāka nekā tiem, kas ar šādiem bērniem strādā pašlaik.

Centrs durvis vērs augustā. Tagad sākusies aktīva darbinieku meklēšana. Diplomam neesot nekādas nozīmes. Te meklē cilvēkus ar izcilu pacietību un labu sirdi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu